logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat elektryczny wskaźnika paliwa Daewoo Matiz – budowa, działanie, podłączenie

piorun0 05 Mar 2009 21:40 3340 1
REKLAMA
  • #1 6241638
    piorun0
    Poziom 20  
    Ocena: 64
    Jak wiadomo wskaźnik paliwa Matiza pokazuje poziom nawet po wyłączeniu zapłonu,podany jest +12v,masa i masa poprzez rezystor od miarki paliwa.Zmiany poziomu widoczne są dopiero po włączeniu zapłonu,zmieniają się one bardzo powoli.Dzisiaj po kłopotliwym demontażu wkażnika stwierdziłem że się w kilku punktach wiesza,przy sprawdzaniu jego na zasilaczu działa nawet podłączając tylko dwa zaciskach,nie zwracając uwagi na bieguny
    Jestem ciekawy czy ktoś dysponuje schematem lub wiedzą jak taki wskaźnik jest zbudowany.
    Czekam na wszystkie porady podkreślając że nie mogę znaleźć w sprzedaży takiego wskaźnika
    Pozdrawiam.
    Załączniki:
    • Schemat elektryczny wskaźnika paliwa Daewoo Matiz – budowa, działanie, podłączenie DSC00185.JPG (87.45 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 6378962
    piorun0
    Poziom 20  
    Ocena: 64
    Ze zdziwieniem oberwowałem mój temat,nikt niebył w stanie mi pomóc.
    kupiłem na Allegro wskaźnik ,zamontowałem i działa,lecz jest to najprostsze rozwiązanie,zawsze dociekam czy można to rozwiązać samemu ,bez nakładów finansowych.
    Temat zamykam
REKLAMA