logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Daewoo Matiz 800 - Niestabilny wskaźnik poziomu paliwa, wahania wskaźnika na zakrętach

duszek307 06 Gru 2021 21:35 702 7
REKLAMA
  • #1 19748777
    duszek307
    Poziom 3  
    Witam. Co może być przyczyną opadającego i podnoszącego się wskaźnika paliwa w Daewoo Matiz 800 ? Tydzień temu zatankowałem ,nigdzie nie jechałem dziś tankowałem ponownie i wskaźnik na cpn nie drgnoł z wcześniejszego poziomu. Podczas jazdy na zakrętach dziurach podnosił się i znów opadał do wcześniejszego poziomu paliwa a czasem na sam dół,i tak w koło. Nie pokazuje na stałe stanu paliwa jaki powinien tylko wacha się tak od poprzedniego stanu do teraźniejszego.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19748802
    duszek307
    Poziom 3  
    bubu1769 napisał:
    Wtyczka przy zbiorniku albo sam czujnik szwankują.
    Dostęp przez rewizje pod tylną kanapa.
    Wtyczkę wyjmowałem z pompy,niczym nie czyściłem tylko wyjąłem i włożyłem ponownie. A czujnik to gdzie jest jeśli można zapytać?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 19748820
    duszek307
    Poziom 3  
    bubu1769 napisał:
    Przy pompie, trzeba całość wyciągnąć.
    czyli całą pompę ze zbiornika wyciągam i tam jest czujnik. A on jest wymienny czy pompa do kupienia cała? Bo matiz mały ale ceny pompy czasem powalają.
  • Pomocny post
    #6 19748881
    bubu1769
    Poziom 43  
    Ocena: 2372
    Sam czujnik jest wymienny ale może być problem z jego dostępnością, bardziej idzie znaleźć czujnik rezerwy.
    Ogólnie całą używaną pompę idzie dostać za jakieś 50 zł.
  • #7 19748900
    duszek307
    Poziom 3  
    bubu1769 napisał:
    Sam czujnik jest wymienny ale może być problem z jego dostępnością, bardziej idzie znaleźć czujnik rezerwy.
    Ogólnie całą używaną pompę idzie dostać za jakieś 50 zł.
    Ok czyli jak to mówią szrot i metoda prób i błędów, czy sprawną pompę się kupi czy nie. Dzięki Pozdrawiam.
  • #8 19837513
    duszek307
    Poziom 3  
    Dzięki użytkownikom forum.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z niestabilnym wskaźnikiem poziomu paliwa w Daewoo Matiz 800, który waha się podczas jazdy, zwłaszcza na zakrętach i w dziurach. Inni uczestnicy forum sugerują, że przyczyną mogą być uszkodzona wtyczka przy zbiorniku lub sam czujnik paliwa, który znajduje się przy pompie. Użytkownik dowiaduje się, że czujnik jest wymienny, ale może być trudny do zdobycia, a całą używaną pompę można nabyć za około 50 zł. Użytkownik planuje poszukać rozwiązania na szrocie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA