Witam
Bardzo proszę o pilną pomoc i poradę Wszystkich zorientowanych w temacie
Potrzebuję podłączyć (mam wystarczający przydział mocy):
1. 5 pieców akumulacyjnych, każdy po 6kWh / 400V
2. 3 piece akumulacyjne, każdy po 6kWh / 400V
Chciałbym poprosić o radę, jakich przewodów i zabezpieczenia mam użyć do podłączenia pieców???
Chciałbym prosić o przekrój kabla, ale również o nazwę (symbol) kabla. wzorując się na kablach dostępnych w Castoramie. I tutaj szczególnie chodzi mi o to, że kabel w grubej izolacji jest strasznie drogi w porównaniu do tego samego w cieńszej izolacji, dlatego też nie chciałbym przepłacać i prosić, aby Ktoś z Was, kto zna się na tym, obliczył to tak, aby nie było bardzo na wyrost, tylko tak, aby spokojnie starczyło.
Podaję (dla ułatwienia), jakie kable dostępne są w Catroramie:
YDYpżo 450 / 750
YDYżo 450 / 750
YKYżo 0,6 / 1 kV
OWY (H05W-F) 300 / 500 V
OWY (H05W-F) 300 / 500 V
OPDżo (H07RN-F) 450 / 750 V
Z góry dziękują za każdą pomoc
Pozdrawiam serdecznie
Grzegorz
Bardzo proszę o pilną pomoc i poradę Wszystkich zorientowanych w temacie
Potrzebuję podłączyć (mam wystarczający przydział mocy):
1. 5 pieców akumulacyjnych, każdy po 6kWh / 400V
2. 3 piece akumulacyjne, każdy po 6kWh / 400V
Chciałbym poprosić o radę, jakich przewodów i zabezpieczenia mam użyć do podłączenia pieców???
Chciałbym prosić o przekrój kabla, ale również o nazwę (symbol) kabla. wzorując się na kablach dostępnych w Castoramie. I tutaj szczególnie chodzi mi o to, że kabel w grubej izolacji jest strasznie drogi w porównaniu do tego samego w cieńszej izolacji, dlatego też nie chciałbym przepłacać i prosić, aby Ktoś z Was, kto zna się na tym, obliczył to tak, aby nie było bardzo na wyrost, tylko tak, aby spokojnie starczyło.
Podaję (dla ułatwienia), jakie kable dostępne są w Catroramie:
YDYpżo 450 / 750
YDYżo 450 / 750
YKYżo 0,6 / 1 kV
OWY (H05W-F) 300 / 500 V
OWY (H05W-F) 300 / 500 V
OPDżo (H07RN-F) 450 / 750 V
Z góry dziękują za każdą pomoc
Pozdrawiam serdecznie
Grzegorz