logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak stworzyć projekt instalacji EIB dla inteligentnego budynku?

mkmaras 11 Kwi 2009 21:36 3985 5
  • #1 6403495
    mkmaras
    Poziom 10  
    Witam.
    Pisze właśnie pracę dyplomową o instalacji elektrycznej w inteligentnym budynku. Skoncentrowałem się na systemie EIB. Mam już praktycznie napisaną całą teorię, ale jeszcze muszę opracować jakiś projekt, i nie wiem jak się do tego zabrać (jak to rozrysować, i poopisywać,zrobić projekt samego oświetlenia czy też ogrzewania i reszty).
    Może ktoś z Was robił już coś takiego? A może możecie polecić jakieś ciekawe stronki z przykładami.
    Z góry dzięki za pomoc. Mój mail: mkmaras(_at_)poczta.fm
    pozdrawiam
    :cry:
  • #2 6413002
    owenpe
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    No bez jaj, wystarczy trochę pogrzebać na googlach i na bank znajdziesz strony z przykładami. Mój kumpel sobie poradził, więc i Ty dasz radę :)
  • #3 6414597
    mkmaras
    Poziom 10  
    to daj jakiś kontakt do tego kumpla, to może pomoże.
    Szukałem ale konkretów żadnych nie mogę znaleźć.
    pozdrawiam:cry:
  • #4 6415133
    magic11
    Poziom 11  
    mkmaras napisał:
    Witam.
    Pisze właśnie pracę dyplomową o instalacji elektrycznej w inteligentnym budynku. Skoncentrowałem się na systemie EIB. Mam już praktycznie napisaną całą teorię, ale jeszcze muszę opracować jakiś projekt, i nie wiem jak się do tego zabrać (jak to rozrysować, i poopisywać,zrobić projekt samego oświetlenia czy też ogrzewania i reszty).
    Może ktoś z Was robił już coś takiego? A może możecie polecić jakieś ciekawe stronki z przykładami.
    Z góry dzięki za pomoc. Mój mail: mkmaras(małpa)poczta.fm
    pozdrawiam
    :cry:

Ręce opadają. Kolego jeśli piszesz pracę z tego tematu i masz całą teorię, to przeczytaj to co napisałeś i zrób na tej podstawie projekt.
    Przykro mi to pisać, ale jak dotrwałeś do pracy dyplomowej, nie potrafiąc robić projektu? Jeśli szukasz gotowca, to takiego rozwiązania raczej będziesz długo szukać.
    A miałeś w ręce chociaż raz aktor, lub sensor jakiejkolwiek firmy?
  • #5 6417364
    mkmaras
    Poziom 10  
    A ty kolego miałeś jakiś aktor czy sensor w dłoni?
    Widzę że nie ma sensu ciągnąć tego tematu dalej.
    Zamykam temat.
  • #6 6417608
    Akrzy74
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 1505
    Regulamin p. 12. Temat zamykam /na wyraźną sugestię autora/.
REKLAMA