logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić centralny zamek w Passat B5 1997? Błędy VAG i moduł komfortu

gutek83. 03 Maj 2009 21:52 31180 4
REKLAMA
  • #1 6486397
    gutek83.
    Poziom 11  
    Ocena: 36
    Kupiłem passata z 97 roku b5 tdi i w zasadzie problem był od tego momentu z zamykaniem dzwi . Kiedy wkłądam kluczyk od strony kierowcy zamykają sie tylko dzwi od kierowcy , z tylnej klapy zamykają sie dzwi prawa storna i klapa , lewa strona otwarta , troche mnie to zaczeło denerwować podpiąłem vaga i sprawdzam , dodam że moduł komfortu suchy i czysciutki , oto błedy z vaga :
    -1329 magistrala danych funkcji komfort w trybie awaryjnym brak osprzętu / nie zwiazany ze sprzętem - błąd sporadyczny
    -1330 Stereownik centralny funkcji komfort uszkodzenie
    -928 siłownik zamka centralnego lewy przód F220 nieprawidłowy sygnał
    -1330 Sterownik centralny funkcji komfort magistrala can brak sygnału -błąd sporadyczny
    -930 Siłownik zamka centralnego lewy tył f222 nieprawidłowy sygnał -błąd sporadyczny

skasowałem te błędy ,spr to samo nie działa , znów podpinam vaga sprawdzam błędy są ale o uszkodzeniu modułu nie pisze zatem
    czy mam wymienić moduł komfortu pod siedzeniem kierowcy i da to efekt ? od anglika za grosze ?
    Jak naprawić centralny zamek w Passat B5 1997? Błędy VAG i moduł komfortu
  • REKLAMA
  • #2 6486452
    autoas
    Poziom 42  
    Ocena: 3901
    Raczej problem w zamkach drzwi
  • REKLAMA
  • #3 6486803
    Miand
    Poziom 21  
    Ocena: 114
    Zamek lewy przód: sprawdzić mikro wyłączniki czy prawidłowo działają, czy nie ma przerw na płytce, zimnych lutów, czy ścieżki są całe. Ewentualnie wymienić na sprawny, awarie tych zamków są typowymi usterkami.
  • REKLAMA
  • #5 6499753
    gutek83.
    Poziom 11  
    Ocena: 36
    Po rozebraniu dzwi problem okazał sie w samyk zamku jest troche roboty z tym ,dzięki za pomoc temat uważam za zamknięty
REKLAMA