witam. mam tytanie do wszystkich którzy mogą pomóc. mam golf IV 1,9 TDI 2003r. Paciffic, 5 drzwi centralny zamek, elektryczne szyby + szyber dach, alarm standardowy.
mianowicie drzwi pasażera nie chcą się otworzyć (ani z pilota ani za pomocą kluczyka) reszta drzwi działa bez zarzutu.
cypel wychodzi i wchodzi pod czas otwartych czy zamykania drzwi. na początku raz się otwierały a raz nie. teraz właściwie w ogóle nie da się ich otworzyć. zawsze gdy się udało otworzyć z zamknięciem nie było problemów tylko nie idzie otworzyć drzwi po zamknięciu.
zauważyłem że kiedy drzwi są zamknięte (nie da ich się otworzyć z pilota ani za pomocą przycisków wewnątrz auta) to po załączeniu silnika i naciśnięciu "zamknij drzwi"
(przycisk wewnątrz auta w drzwiach kierowcy) cypel drzwi pasażera minimalnie podskoczy (ale drzwi są dalej zamknięte) i następnie po naciśnięciu "otwórz drzwi" (przycisk wewnątrz auta w drzwiach kierowcy) zamek się otwiera o jest OK.
niekiedy po dwukrotnym naciśnięciu przycisku "otwórz drzwi" (przycisk wewnątrz auta w drzwiach kierowcy) można otworzyć ale przy załączonym silniku. za pierwszym razem cypel też minimalnie się ruszy i za drugim się otwiera.
z tych dwóch przyciskowy (wewnątrz auta) można zamykać i otwierać. Po wyłączeniu auta i zamknięcie pilotem znowu to samo

nie można otworzyć drzwi pasażera. wydaj mi się że to coś z elektroniką? Może coś z tymi switch? proszę o pomoc!!