Witam, zlecę zaprojektowanie układu woltomierza od 0.0 do 5.0V gdzie układ ma pokazywać za pośrednictwem LED.
Sprawa wygląda następująco:
Zasilanie 24v
Pomiar i tu ważne źródło nie wytrzyma więcej niż 3mA
Mierzone napięcie w zasadzie jest stabilne i kroki co 0.50 to bedzie ok 0.56 - 0.58, nie ma przejściowych napięć, jest albo np 1.57 albo 2.06 nic pomiędzy.
Wykonanie na uP najlepiej coś ze stajni Atmela
Zakres temperaturowy od 20*C do ok 50*C
Działanie:
Mamy 10 ledów, każdy zapalany odpowiednio co 0.50V
tutaj zależy mi na programowym ustaleniu która LED zapali się dla konkretnej 0.50,1.00,1.50. Diody zapalają się kolejno po sobie od 0.00 do 4.50, gdzie 1 led to 0.50, 2 led to 1.50 i tak do 9 led przy 4.50 a 10 zapala się przy 0.00 dlatego programowe rozwiązanie zapalania!
Mile widziany tryb demo, po włączeniu układu aby LEDY zapaliły się jakoś ciekawie i przeszły w tryb pomiaru!
Język programowania to BASCOM lub C
Proszę nie proponować rozwiązań na popularnych lm3913 itp!
Za co płace, za sprawdzony prototyp wykonany na laminacie najlepiej SMD ale nie jest to konieczne !!! Docelowo jednak chciałbym aby układ znajdował się na SMD !
Schemat ideowy urządzenia,
Wzór płytki drukowanej,
Program ze źródłem.
Egzemplarz prototypowy.
Możliwa zaliczka po pokazaniu jakieś części układu.
Termin realizacji to około 60 dni,
MAX 100zl w przewlekanym, za projekt na SMD do 150zl.
Oferta ważna do: 08.08.2009
Sprawa wygląda następująco:
Zasilanie 24v
Pomiar i tu ważne źródło nie wytrzyma więcej niż 3mA
Mierzone napięcie w zasadzie jest stabilne i kroki co 0.50 to bedzie ok 0.56 - 0.58, nie ma przejściowych napięć, jest albo np 1.57 albo 2.06 nic pomiędzy.
Wykonanie na uP najlepiej coś ze stajni Atmela
Zakres temperaturowy od 20*C do ok 50*C
Działanie:
Mamy 10 ledów, każdy zapalany odpowiednio co 0.50V
tutaj zależy mi na programowym ustaleniu która LED zapali się dla konkretnej 0.50,1.00,1.50. Diody zapalają się kolejno po sobie od 0.00 do 4.50, gdzie 1 led to 0.50, 2 led to 1.50 i tak do 9 led przy 4.50 a 10 zapala się przy 0.00 dlatego programowe rozwiązanie zapalania!
Mile widziany tryb demo, po włączeniu układu aby LEDY zapaliły się jakoś ciekawie i przeszły w tryb pomiaru!
Język programowania to BASCOM lub C
Proszę nie proponować rozwiązań na popularnych lm3913 itp!
Za co płace, za sprawdzony prototyp wykonany na laminacie najlepiej SMD ale nie jest to konieczne !!! Docelowo jednak chciałbym aby układ znajdował się na SMD !
Schemat ideowy urządzenia,
Wzór płytki drukowanej,
Program ze źródłem.
Egzemplarz prototypowy.
Możliwa zaliczka po pokazaniu jakieś części układu.
Termin realizacji to około 60 dni,
MAX 100zl w przewlekanym, za projekt na SMD do 150zl.
Oferta ważna do: 08.08.2009