logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zlecę wykonanie układu opartego o uc, woltomierz

DJ_KLIMA 08 Cze 2009 21:03 2239 9
REKLAMA
  • #1 6632462
    DJ_KLIMA
    Poziom 25  
    Ocena: 222
    Witam, zlecę zaprojektowanie układu woltomierza od 0.0 do 5.0V gdzie układ ma pokazywać za pośrednictwem LED.

Sprawa wygląda następująco:

Zasilanie 24v
    Pomiar i tu ważne źródło nie wytrzyma więcej niż 3mA
    Mierzone napięcie w zasadzie jest stabilne i kroki co 0.50 to bedzie ok 0.56 - 0.58, nie ma przejściowych napięć, jest albo np 1.57 albo 2.06 nic pomiędzy.
    Wykonanie na uP najlepiej coś ze stajni Atmela
    Zakres temperaturowy od 20*C do ok 50*C

Działanie:
    Mamy 10 ledów, każdy zapalany odpowiednio co 0.50V
    tutaj zależy mi na programowym ustaleniu która LED zapali się dla konkretnej 0.50,1.00,1.50. Diody zapalają się kolejno po sobie od 0.00 do 4.50, gdzie 1 led to 0.50, 2 led to 1.50 i tak do 9 led przy 4.50 a 10 zapala się przy 0.00 dlatego programowe rozwiązanie zapalania!
    Mile widziany tryb demo, po włączeniu układu aby LEDY zapaliły się jakoś ciekawie i przeszły w tryb pomiaru!

Język programowania to BASCOM lub C

Proszę nie proponować rozwiązań na popularnych lm3913 itp!

Za co płace, za sprawdzony prototyp wykonany na laminacie najlepiej SMD ale nie jest to konieczne !!! Docelowo jednak chciałbym aby układ znajdował się na SMD !

Schemat ideowy urządzenia,
    Wzór płytki drukowanej,
    Program ze źródłem.
    Egzemplarz prototypowy.

Możliwa zaliczka po pokazaniu jakieś części układu.

Termin realizacji to około 60 dni,

MAX 100zl w przewlekanym, za projekt na SMD do 150zl.

Oferta ważna do: 08.08.2009
  • REKLAMA
  • #2 6634017
    Atom7
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Jestem zainteresowany. Proszę o kontakt:
    790-262-271
    atom17(_at_)op.pl
  • REKLAMA
  • #3 6634209
    aju_cor
    Poziom 12  
    Proszę o szczegóły na katalog(_at_)buziaczek.pl

Dodatkowo mogę pomóc w adaptacji obudowy (obróbka CNC).
    Sam kiedyś robiłem projekt wagi do adaptacji w ZL2002.

Pozdrawiam!
  • #4 6636705
    DJ_KLIMA
    Poziom 25  
    Zlecenie w fazie wykonania, dzięki za propozycje, myślę że osoba która się podjęła wykona to należycie, a jak nie to odgrzeje kotleta (temat).
  • #5 6903908
    DJ_KLIMA
    Poziom 25  
    OK! Kto nie wezmie zaliczki i przestanie pisac maile :) ? W sumie 2 raz mnie oszukano, teraz to dosc perfidnie bo nawet pcb pokazal gosc ;) ze niby cos zrobil wg zlecenia ale zeby tak sie dac za 50zl... wstyd ktos jeszcze jest chetny ? Zaliczke dam po zdjeciu ew filmiku gotowego ukladu, ew. calosc po otrzymaniu tak wiarygodnego materialu. !!!

-- Projekt chcialbym miec gotowy do konca roku --
  • REKLAMA
  • #6 6904006
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #7 6904168
    _TIGER_
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 93
    kolego atom1477 także zostałem oszukany, lecz nadal wierzę w to iż istnieją ludzie lojalni i bynajmniej w moim przypadku - wszystko to kwestia dogadania. Nie przekreślajmy ludzi patrząc na kilka przykładow
    pozdrawiam _TIGER_
  • #8 6904383
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 6906270
    FastProject
    Poziom 29  
    Ocena: 194
    A ja to robię za pośrednictwem allegro..
    Wystawiam aukcję na zaprojektowanie urządzenia i po zalicytowaniu i otrzymaniu przelewu zabieram się do pracy. Wtedy i ja i zlecający ma gwarancję, że w razie problemów można zgłosić się np do załogi allegro. Można jeszcze podpisać prowizoryczną umowę o dzieło.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zleci zaprojektowanie i wykonanie układu woltomierza z wyświetlaczem LED, opartego na mikrokontrolerze (preferowany Atmel). Układ ma mierzyć napięcie w zakresie 0.0-5.0V z zasilaniem 24V. Ważne jest, że źródło napięcia pomiarowego nie może być obciążone prądem większym niż 3mA. Mierzone napięcia są stabilne i występują w krokach około 0.5V (np. 0.56-0.58V, 1.57V). Wyświetlacz składa się z 10 diod LED, każda sygnalizująca krok napięcia co 0.5V (od 0.5V do 4.5V), z dodatkową diodą dla 0.0V. Wymagane jest programowe mapowanie napięć do diod i sekwencyjne zapalanie diod, a także tryb demo przy starcie. Projekt ma działać w zakresie temperatur 20-50°C. Poszukiwane rozwiązania z programowaniem w BASCOM lub C, bez użycia układów typu LM3914. Po wcześniejszych nieudanych próbach zlecenia (zgłoszenia oszustwa), użytkownik prosi o potwierdzenie realizacji (zdjęcie/film) przed wpłatą lub pełną płatność po otrzymaniu wiarygodnego materiału. W dyskusji pojawiły się oferty wykonania projektu oraz uwagi dotyczące bezpieczeństwa płatności dla wykonawców, z sugestiami wykorzystania platformy Allegro lub umowy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA