na początku jako ze jest to mój pierwszy post chciałbym wszystkich przywitać
niedawno zakupiłem moje pierwsze radio cb z antenka
zestaw to radio alan 109 antena sirio ml-145
zestawik kupiłem jako używany(zakup pierwotny 2008 grudzień)
po zakupie pojechałem sprawdzić swr który wyszedł bardzo mały a wiec wszystko w normie
czytając różne watki użytkownicy pisze iz ta antenka ściąga w mieście kolo 6km a na trasie kolo 15, nie jestem pewien czy mój zestaw działa tak samo(chodzi o odleglość)
antena ma(jak napisał sprzedawca)zrobiony dodatkowy kabel do masy który podpiełem od w aucie(do golej blachy) poza tym raczej nic w niej nie było zmieniane i nie jest pogięta, o radyjku nie wiem co powiedzieć gdyż chyba wszystko z nim wporządku
nie wiem dlaczego nie słyszę na podawane przez innych odległości i stad moje pytanie dlaczego właśnie tak może być, zaznaczam ze antena ma w normie swr
kabel jest pociągnięty przez tylne drzwi
z góry dziękuje za odpowiedzi w czym może tkwić problem i ewentualnie jak go wyeliminować
pozdrawiam
Zgodnie z 15 punktem regulaminu proszę o poprawienie postu.
Przed wysłaniem postu, użyj funkcji "Pisownia".
Nie kasować wpisu! /c2h5oh/
niedawno zakupiłem moje pierwsze radio cb z antenka
zestaw to radio alan 109 antena sirio ml-145
zestawik kupiłem jako używany(zakup pierwotny 2008 grudzień)
po zakupie pojechałem sprawdzić swr który wyszedł bardzo mały a wiec wszystko w normie
czytając różne watki użytkownicy pisze iz ta antenka ściąga w mieście kolo 6km a na trasie kolo 15, nie jestem pewien czy mój zestaw działa tak samo(chodzi o odleglość)
antena ma(jak napisał sprzedawca)zrobiony dodatkowy kabel do masy który podpiełem od w aucie(do golej blachy) poza tym raczej nic w niej nie było zmieniane i nie jest pogięta, o radyjku nie wiem co powiedzieć gdyż chyba wszystko z nim wporządku
nie wiem dlaczego nie słyszę na podawane przez innych odległości i stad moje pytanie dlaczego właśnie tak może być, zaznaczam ze antena ma w normie swr
kabel jest pociągnięty przez tylne drzwi
z góry dziękuje za odpowiedzi w czym może tkwić problem i ewentualnie jak go wyeliminować
pozdrawiam
Zgodnie z 15 punktem regulaminu proszę o poprawienie postu.
Przed wysłaniem postu, użyj funkcji "Pisownia".
Nie kasować wpisu! /c2h5oh/