Witam staralem sie przeszuskc posty na elektrodzie i nic nie znalazlem na ten temat wiedz mam pytanie.
Mieszkam w akademiku mamy tu stale lacze internetowe ale jest maly problem pokoje sa albo trzy albo dwu osobowe a gniazdko jest jedno i nie sposub podlaczyc dwa kompy do niego
nie urzywajac swicha lub huba albo przez udostepnienie lacza internetowegopod windowsem. Z mojej praktyki wiem ze pod winda jest kiepsko bo czasem cos pada i nie wiedomo co i zazwyczaj po tygodniu trzeba przeinstalowac windowsa. A swiche i huby sa za drogie. Slyszalem o innym rozwiazanu cos co ma polegac na takjaby spieciu na krotko kalby tz. jest jakis rodzaj wtyczki ktora mozna podlaczyc do jednego gniazda a do niej dwa kompy. Chcialbym sie dowiedziec na czym to polega i jak wyglada schemat tego czegos ponoc jest to nie drogie ( ponoc 7 zl taka wtyczka) nie ma u nas problemu z dodatkowym IP na kompa trzeba sie poprostu zalogowac w innym pokoju gdzie nie ma kompa aby w obrebie jednego swicha ktory obejmuje dwa pietra. Jezeli ktos slyszal cos o czym s podobnym niech da znac bo jestem ciekawy wg mnie to nie powinno dzialac ale ponoc dziala wiedz podejzewam ze raczej nie jest to spiete na krotko. Inne rzeczy raczej nie wchodza w gre z powodu ceny i niestabilnosci. pozdrawiam papa
Mieszkam w akademiku mamy tu stale lacze internetowe ale jest maly problem pokoje sa albo trzy albo dwu osobowe a gniazdko jest jedno i nie sposub podlaczyc dwa kompy do niego