Witam !
jeżeli jeszcze ktoś ma problem z odpalaniem chryslera to odpowiadam:
najczęstszą przyczyną tego jest spadek ciśnienia na szynie (common rail ) zasilającej. - nie ma co podpinać pod komputer bo to nic nie da - u mnie komputer nic nie pokazywał. W wypadku zbyt niskiego ciśnienia komputer nie otworzy wtrysków i samochód nie odpali . Jest to wynikiem uszkodzenia zaworu przelewowego na szynie . Uwaga !! ASC za zdjagnozowanie usterki bierze nawet do 1000zł a za wymianę szyny 7 300zł. Sam diagnozujesz to w 5 minut .
1.zdejmujesz pokrywę silnika ( 3 śruby m6 - klucz 10-tka )
2. po zdjęciu pokrywy masz przed sobą szynę na wierzchu silnika .
na końcu szyny ( prawa strona -jest króciec z wężykiem gumowym przelewowym ( lekko nasadzony
bez opaski )
3. zdejmujesz wężyk ( zatkaj go palcem bo podczas rozruchu będzie przez niego wracało paliwo) i patrzysz podczas rozruchu silnika ( ktoś musi zamielić ) czy z króćca na szynie z którego zdjąłeś wężyk cieknie paliwo ?
Jeżeli cieknie -to zawór wysiadł - trzeba go regenerować . Gdy jest ok. to nie powinno nic nawet kapać .
Ja miałem ten przypadek -kupiłem szynę jak głupi po czym starą ze złości rozebrałem zregenerowałem sobie zawór ( jestem mechanikiem konstruktorem) i chodzi na starej jak burza już pół roku a nową wożę w bagażniku .
jak ktoś ma problem ze szyną piszcie ( regeneruję od tego czasy szyny –pół roku gwarancji +faktura VAT )
konstruktor.wcislo(_at_)op.pl