logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C35 nie włącza się po wgraniu softu 18 lg4 - jak naprawić?

Jaco18 22 Gru 2002 03:37 2959 6
REKLAMA
  • #1 69145
    Jaco18
    Poziom 26  
    Ocena: 15
    Wgrałem sobie soft 18 lg4 (z któregoś postu z forum), wcześniej była wersja 12. Chciałem naprawić efekt kwadracika i przy okazji trochę go podupgradować. Teraz fon sie wogule nie chce włączyć. Jak to postawić??

Dodam że fleshowałem Simens Workshopem 1.22, próbowałem też Total flasherem i jeszcze innym i to samo. Jeżeli ktoś wie jak to zrobić, to proszę o szybką odpowiedź bo będę się przez całe święta męczył :(

Pozdrawiam
    :D i życzę wesołych świąt. :D
  • REKLAMA
  • #2 69147
    irc
    Poziom 18  
    Ocena: 19
    Wejdź na stronkę www.fks.pl tam dużo o Siemensach, rónież jak kwadrata załatwić - poza tym w info do Workshopa jest opis :lol:
  • REKLAMA
  • #3 69159
    picador
    Poziom 33  
    Ocena: 104
    ja zawsze flashowałem exe-kiem i wszystko było oki , spróbuj jeszcze nim , a potem x3x Ziemens 1.22 , jeżeli oczywiście nie wstanie ,
    na jak długo gaśnie dioda rx w boxie , jezeli pracujesz na zwykłym kabelku to oczywiscie nie zobaczysz , ta informacja pozwala stwierdzić co jest uwalone czy flasf mu nie pasuje , czy uwalony eeprom .

ale spróbuj falashem 1804.exe

gdybyś miał dongla maxima to już byłoby po robocie :)
  • REKLAMA
  • #4 69185
    Jaco18
    Poziom 26  
    Ok, jeżeli mógłbyś mi jescze powiedzieć skąt to możnaściągnąć, bo jestem świeżo po padzie systemu, straciłem większość programów i adresów "dobrych" stron.

Pozdrawiam i dzięki

Jac
  • #5 69563
    MaWo
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Jaco jak potrzebujesz to pisz do mnie mam mnustwo fleszy
  • REKLAMA
  • #6 69577
    picador
    Poziom 33  
    Ocena: 104
    zobacz to
    Załączniki:
    • Siemens full flash.rar (1.77 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 69631
    Jaco18
    Poziom 26  
    Już sprawdzam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik wgrał soft 18 lg4 do telefonu Siemens C35, chcąc naprawić problem z wyświetlaniem "kwadracika" i ulepszyć funkcje, jednak po aktualizacji telefon nie włącza się. Próby flashowania wykonano za pomocą Siemens Workshop 1.22, Total Flasher oraz innych narzędzi, bez skutku. W odpowiedziach zasugerowano odwiedzenie strony www.fks.pl, gdzie dostępne są informacje i instrukcje dotyczące flashowania Siemensów oraz rozwiązania problemu z "kwadracikiem". Polecono również użycie programu flashującego 1804.exe oraz zwrócenie uwagi na sygnały diody RX w boxie, co może pomóc zdiagnozować, czy problem dotyczy nieodpowiedniego softu czy uszkodzonego EEPROM. Wskazano, że posiadanie dongla Maxima ułatwiłoby proces naprawy. Użytkownik poprosił o źródła do pobrania oprogramowania, a inni uczestnicy zaoferowali pomoc i dostęp do wielu wersji firmware.
REKLAMA