logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki miernik z zasilaniem sieciowym wybrać? Opinie o Brymen BM811

Cosicek 05 Sie 2009 08:19 1630 6
  • #1 6858468
    Cosicek
    Poziom 16  
    Ocena: 92
    Witam, poszukuje miernika z możliwością podpięcia zasilacza, i zasilania z sieci, i chciałbym się dowiedzieć, co mi polecacie, i czy w ogóle opłaca sie w nie inwestować, jeżeli nie, to co myślicie o zakupie miernika Brymena BM811.
  • #2 6858711
    prz
    Poziom 20  
    Ocena: 23
    Brymeny sprawują się bardzo dobrze, szybki pomiar, bardzo dobra jakość, w firmie mamy kilka szt. tylko 859 - zero problemów. Zastanów się nad modelem 817 ma truerms.
  • #3 6858734
    Cosicek
    Poziom 16  
    Ocena: 92
    prz napisał:
    Zastanów się nad modelem 817 ma truerms.

hmm, trochę kosztuje, będę musiał poszukać najlepszej ceny i sprawdzić, czy nazbyt nie obciąży budrzetu biednego studenta ;)

a jak to jest z tym zasilaniem z sieci? bo wiem że mój wujek miał miernik który posiadał właśnie dwie opcje zasilania, z baterii i z sieci elektrycznej, tylko nie wiem czy jest to w każdym mierniku obecnie montowane??
  • #4 6860118
    prz
    Poziom 20  
    W miernikach praktycznie się nie spotyka, bateria 9V starcza na długo + większość ma automatyczne wyłączenia co dodatkowo oszczędza baterię. Dodatkowe zasilanie spotyka się przy bardziej skomplikowanym sprzęcie np. skopometry. Tam przeważnie masz wbudowane akumulatory + wejście na zasilacz.
  • #5 6872139
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 7504595
    prz
    Poziom 20  
    Niech długo służy.Na pewno będzie kolega zadowolony.
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru miernika z możliwością zasilania z sieci elektrycznej oraz opinii o modelu Brymen BM811. Użytkownicy wskazują, że mierniki Brymen cechują się wysoką jakością i szybkim pomiarem, a w firmach często używa się modelu BM859 bez problemów. Zwrócono uwagę, że zasilanie sieciowe w miernikach jest rzadko spotykane, gdyż standardowo stosuje się baterie 9V z funkcją automatycznego wyłączania, co wydłuża czas pracy. Zasilanie z sieci jest typowe dla bardziej zaawansowanych urządzeń, takich jak skopometry, które mają wbudowane akumulatory i wejścia na zasilacz. Jako alternatywę wskazano miernik Protek 506 z funkcją Keep on, która blokuje automatyczne wyłączanie, co jest przydatne przy pracy na zasilaniu sieciowym. Ostatecznie autor zdecydował się na zakup modelu Brymen BM817a, który posiada funkcję True RMS i jest polecany jako solidny wybór.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA