logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie oprogramowanie antywirusowe wybrać do ochrony komputera przed włamaniami?

dark-on 02 Cze 2004 18:31 2137 8
REKLAMA
  • #1 672122
    dark-on
    Poziom 11  
    jakiego softu uzyc zeby nikt mi sie nie mogl wlamac do komputera?
  • REKLAMA
  • #2 672137
    mkterminator
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Typowym programem do obrony przed atakiem z sieci jest ZoneAlarm.Jest to bardzo dobry program,praktycznie najlepszy.
  • REKLAMA
  • #3 672152
    adamjk
    Poziom 28  
    Ocena: 149
    Praktycznie najlepszym jest BlackICE PC Protection ze strony www.iss.net.
  • #4 672186
    J_Bravo
    Poziom 28  
    Ocena: 161
    sygate personal firewall
    bardzo latwy w obsludze i bardzo skuteczny.

albo hmm... UNIX ;) bardzo dobry "software" :)
  • REKLAMA
  • #5 672742
    kufel_
    Poziom 14  
    ja urzywam Norton Personal Firewall 2003, ma dużo możliwości konfiguracyjnych , polecam
  • REKLAMA
  • #7 673148
    faber
    Poziom 24  
    Ocena: 36
    a ja polecam iptables, rewelacja nie ma jak dotad nic lepszego.
    Mozliwosci konfiguracji bija wszystkich na glowe.

PS potrzebny jest tylko jakis "linuksik"
  • #8 673319
    felixxx
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    tez polecam sygate personal firewall napewno nie zonealarm bo ten jest to bani ma wiecej dziur niz ser
  • #9 673580
    artur00
    Poziom 25  
    Ocena: 30
    Witam

tak jak napisał J_Bravo unix to bardzo dobry soft, a faber wspomniał iptables, to chyba najlepszy soft do ochrony przed atakami :)

a tak bez jaj to dark-on nie ma takiego softu żeby NIKT Ci sie nie włamał, na linuxie w porównaniu z windowsem jest po prostu mniejsze prawdopodobieństo włamania, setki razy już się kłoćili linuksarze z windowsami który to system jest lepszy do sieci, do zabezpieczeń i nie ma się co oszukiwać linux bije windowsa na głowe. Zaraz ktoś pewnie powie że jak w windzie się poinstaluje to i tamto to jest to tak samo bezpieczne jak linux. Bzdura. jeśli ktoś tak pisze znaczy że poza te swoje "okna" nigdy nie wyglądał i nie wie co to linux i co on potrafi.
    Jak się kiepesko skonfiguruje system to i do linuxa można się włamać, wszysko zależy od konfiguracji

jedyne wyjście dla Ciebie to zainstalować jakiś program typu firewall, i tylko mieć nadzieję że nikt nie bedzie się chciał wlamać, bo jak zachce to się włamie napewno!

Ja sam w domciu używam win xp i auroxa, mam do tego fajny (i drogi :)( ) ruter + firewall sprzętowy i jak narazie nikt się nie łamał od 1,5 roku, a wieżcie mi wielu już próbowałoi i gdyby nie ruter to kiepsko by było :)

Windows to okno dla wszystkich, każdy się może do niego włamać :)

Pozdrawiam
    artur

Podsumowanie tematu

✨ Do ochrony komputera przed włamaniami z sieci polecane są różne programy typu firewall. Wśród wymienianych rozwiązań znajdują się ZoneAlarm, BlackICE PC Protection, Sygate Personal Firewall, Norton Personal Firewall 2003 oraz Kerio Personal Firewall, który jest darmowy i prosty w obsłudze. Użytkownicy wskazują także na iptables jako bardzo skuteczne narzędzie, jednak wymaga ono systemu Linux. Dyskusja podkreśla, że całkowita ochrona przed włamaniami nie istnieje, a skuteczność zabezpieczeń zależy od konfiguracji systemu i oprogramowania. Linux jest wskazywany jako bardziej bezpieczny system w porównaniu do Windows, ale nawet on wymaga odpowiedniej konfiguracji i stosowania firewalli.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA