logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić zalaną klawiaturę? Klawisze działają nieprawidłowo po czyszczeniu

miro88 05 Cze 2004 16:37 2934 4
REKLAMA
  • #1 676975
    miro88
    Poziom 24  
    Ocena: 162
    Witam
    Została zalana klawiatura. Po naciśnięciu klawisza spacji pojawia się: 6, naciśnięciu klawisza enter wyskakuje pomoc (czyli F1). Rozebrałem ją na czynniki pierwsze i przeczyściłem ale nic nie pomogło. Czy istnieje jakiś sposób na przywrócenie jej do stanu używalności poza kupnem nowej???
  • REKLAMA
  • #2 677099
    TONI_2003
    Moderator
    Ocena: 3818
    Witam ! ... albo to źle złożyłeś od strony złącza do płytki lub za długo zwlekałeś z wyczyszczeniem po zalaniu i niektóre połączenia wyparowały . Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 677137
    Tremolo
    Poziom 43  
    Ocena: 497
    zobacz czy przy otwieraniu nie uszkodziłeś jakiejś lini. jest malo prawdopodobne, ze chip w klawiaturze zostal totalnie zalany chyba ze ja kompałeś. Zresta w realu klawierke kupisz za 15 złoty - kupiłem taka najprostsza i jak na razie wytrzymuje najdłużej. wytrzymała uderzenia , 3 miesiące ciaglego pisania na niej zadna literka isę nie odbarwiła a probowałem tak zrobic nawet na klawiaturach za 50 zeta i niektóre już nieczytelne się robiły po jakichś paru dniach !
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #4 680470
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2241
    A czym czyściłeś "na sucho" czy jakieś środki chemiczne poszły w ruch jak na sucho to raczej nie da rady
  • #5 680525
    And!
    Admin grupy Projektowanie
    Ocena: 784
    Spróbój jeszcze raz rozebrać rodzielić folie składające się na klawiaturę a następnie to przepłukać i DOKŁADNIE WYSUSZYĆ. Co do srodków to zobacz co niezaszkodzi. Może to być np. roztwór spirytusu z wodą. Przeczyść też styk płytki z folią oraz samą płytkę. Jeśli to niepomoże to niewarto się trudzić.
REKLAMA