logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaprogramować kluczyk z transponderem 48crypto w VW Golf IV 1999?

ManiekMR 12 Wrz 2009 12:43 3622 7
REKLAMA
  • #1 7008947
    ManiekMR
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich. Znajdzie sie ktoś życzliwy i podpowie mi lub prześle instrukcje lu link zaprogramowania nowego 2 kluczyka do VW IV golfa 99r,jest tam transponder 48crypto
    Mam Wag-Tacho 2,5 ale jeszcze nigdy nie programowałem transpondera ,specjalizuje sie w mechanice samochodowej a z elektryką jestem trochę w tyle.
    Z góry dziekuje
  • REKLAMA
  • #2 7010225
    wojtekryba
    Poziom 32  
    Ocena: 484
    a pin masz ?
  • REKLAMA
  • #3 7012613
    ManiekMR
    Poziom 10  
    Nie mam ,ale podobno Vag-Tacho odczytuje PIN,czy to nie prawda.
  • REKLAMA
  • #4 7012863
    fructon
    Poziom 33  
    Ocena: 979
    tak odczytuje
  • #5 7013866
    ManiekMR
    Poziom 10  
    Tak myślałem ,ale dalej nie wiem jaka jest procedura kodowania,czy aktualny i nowy kluczyk musi być programowany na nowo , czy jest określony czas na to,moze ktos ma taką instrukcje po polsku i podeśle na pw. zrewanzuje sie.
  • #6 7014875
    szogun0
    Specjalista grupy V.A.G.
    Ocena: 545
    To najpierw sprawdź, czy masz ten PIN lub czy możesz go wydobyć. Bo vag tacho nie ze wszystkiego ten PIN wydobędzie.
  • REKLAMA
  • #7 7035353
    ManiekMR
    Poziom 10  
    Wróciłem z krótkiego urlopu, dzisiaj podłączylem fejs i wyświetla Pin,ale dalej nie kombinowałem , bo nie wiem czy mam wykasować stare klucze zapisane i w tej pozycji wpisać liczbę 0 ,a w pozycji nowe klucze wpisać 2 bo jeden jest ,a drugi chce zaprogramować i jak zaczne programowanie to czy mam programować obydwa klucze stary i nowy ,czy tylko ten nowy.
    Tu nie mam pewnosci -proszę o podpowiedź znawców tematu.
  • #8 7035368
    janusz2008
    Poziom 33  
    Ocena: 515
    Wykasować stare i wpisać 2 nowe.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy programowania kluczyka z transponderem 48crypto do VW Golf IV z 1999 roku przy użyciu urządzenia Vag-Tacho 2.5. Kluczowym elementem jest odczytanie kodu PIN, który jest niezbędny do programowania nowych kluczy. Vag-Tacho potrafi odczytać PIN, jednak nie zawsze jest to możliwe dla wszystkich modeli. Po uzyskaniu PIN-u pojawia się pytanie o procedurę programowania: czy należy wykasować stare klucze i zaprogramować wszystkie na nowo, czy tylko nowy klucz. Zalecane jest wykasowanie starych kluczy i wpisanie liczby nowych (w tym przypadku 2), aby oba klucze zostały zaprogramowane od nowa. Brak szczegółowej instrukcji w języku polskim, jednak podstawowa procedura obejmuje odczyt PIN, wykasowanie starych kluczy i programowanie nowych za pomocą Vag-Tacho.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA