logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czym nagłośnić dostawczaka - Fiat Ducato z kabiną 3 osobową

kubus21 19 Wrz 2009 16:56 1243 1
REKLAMA
  • #1 7035091
    kubus21
    Poziom 17  
    Ocena: 47
    A więc , z góry założyłem że jedynym słusznym nagłośnieniem dla tak małej przestrzeni jaką jest kabina w Ducato będzie zwykły zestaw odseparowany w drzwiach na 16cm wooferach puszczony przez jakiegoś XM-a 2x35W .
    Rozumiem że drzwi trzeba porządnie wygłuszyć , i tu prosiłbym o jakiegoś linka do konkretnej porady jak to zrobić , bo z 5 lat się w to już nie bawiłem i zapomniałem .
    :)
    Drugim problem jest dobór głośniczków , w grę wchodzą trzy firmy :
    PowerBass , Sinuslive i Helix - cena do 250 zł .
    Jest jeszcze opcja przerzucenia Hertz-ów ESK z osobówki , ale one są strasznie prądożerne i raczej z doświadczenia wiem że potrzebują mocno podkręconego pokrętła głośności żeby fajnie zagrać , a przy cichym słuchaniu trzeba by je uzupełniać Subem , a to na chwile obecną nie wchodzi w grę .
    :(
    Ewentualnie można by zostawić zestaw puszczony pod Pioneerem DEH-7700 , ale nie wiem czy to wystarczy .
    Więc co koledzy radzicie , a może ktoś ma inną wizję nagłośnienia takiego dostawczaka?
    :D
  • REKLAMA
  • #2 7035110
    powalla
    Moderator CarAudio
    Ocena: 737
    Słuchaj tematów o głośnikach do 300zł masz już multum na forum, więc poczytaj trochę.

PS: sama koncepcja nagłośnienia jest OK
REKLAMA