Witam. Otóż mam problem. Dziś kupiłem w sklepie:
1. 2GB RAMu
2. Klawiaturę Razer Lycosa
3. Mysz Razer Salmosa
Podłączam RAM - wszystko OK.
Podłączam klawiaturę - działa nawet bez sterowników.
I teraz mój problem. Po podłączeniu myszki, komputer wykrywa ją. Jednak po zainstalowaniu sterowników (z dołączonej do myszy płyty), mysz nadal nie reaguje.
Zainstalowałem sterowniki kilka razy, na różnych partycjach, a także pobrałem sterowniki z internetu. Nadal nic.
Sterowniki niby działają, bo przy zegarze pojawia się (raz jest, a raz nie ma) ikona węża (Razer) i po kliknięciu na nią otwiera się okno, gdzie można ustawić ustawienia myszy.
Mam podłączone dwie myszy- Razer oraz starą mysz (używam jej na razie, bo Razer Salmosa nie działa). Jednak po odłączeniu starej myszy- problem nadal ten sam.
Czy ktoś wie jak porządnie zainstalować sterowniki?
Jak poradzić sobie z tym na pozór banalnym problemem?
Z góry dziękuję za szybką i poprawną odpowiedź.
1. 2GB RAMu
2. Klawiaturę Razer Lycosa
3. Mysz Razer Salmosa
Podłączam RAM - wszystko OK.
Podłączam klawiaturę - działa nawet bez sterowników.
I teraz mój problem. Po podłączeniu myszki, komputer wykrywa ją. Jednak po zainstalowaniu sterowników (z dołączonej do myszy płyty), mysz nadal nie reaguje.
Zainstalowałem sterowniki kilka razy, na różnych partycjach, a także pobrałem sterowniki z internetu. Nadal nic.
Sterowniki niby działają, bo przy zegarze pojawia się (raz jest, a raz nie ma) ikona węża (Razer) i po kliknięciu na nią otwiera się okno, gdzie można ustawić ustawienia myszy.
Mam podłączone dwie myszy- Razer oraz starą mysz (używam jej na razie, bo Razer Salmosa nie działa). Jednak po odłączeniu starej myszy- problem nadal ten sam.
Czy ktoś wie jak porządnie zainstalować sterowniki?
Jak poradzić sobie z tym na pozór banalnym problemem?
Z góry dziękuję za szybką i poprawną odpowiedź.