logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Vectra B 1997 - centralny zamek nie otwiera drzwi pasażera kluczykiem

grzesh27 27 Wrz 2009 08:22 8691 3
REKLAMA
  • #1 7062060
    grzesh27
    Poziom 12  
    Ocena: 14
    Witam Wszystkich.Mam podobny problem jak wielu użytkowników tego modelu Opla.Problem z centralnym zamkiem,a mianowicie przy otwieraniu drzwi,dodam ,że nie posiadam pilota ,poprostu kluczyk wkładam do drzwi i właśnie otwierają się 3 drzwi a nie 4. Gdy otworzę ręcznie ,chodzi o przednie drzwi pasażera ,przy próbie zamknięcia ponownego te drzwi znów muszę te drzwi zamknąć ręcznie.Proszę o poradę co mam zrobić.Pozdrawiam:|
  • REKLAMA
  • #2 7062074
    CameR

Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Ocena: 3271
    grzesh27 napisał:
    ...przy otwieraniu drzwi,(...) otwierają się 3 drzwi a nie 4. Gdy otworzę ręcznie ,(...),przy próbie zamknięcia ponownego te drzwi znów muszę te drzwi zamknąć ręcznie....:|

Czyli czytając ze zrozumieniem: centralny zamek nie otwiera i nie zamyka jednych drzwi?

Jeżeli dobrze zrozumiałem, to sprawdź w złączu drzwi , które nie działają, czy dochodzą impulsy sterujące siłownikiem.
    Jeżeli nie , to posprawdzaj kostki połączeniowe w nogach pasażera (prawy przód).
    Jeżeli tak, to zdejmij tapicerkę drzwi i sprawdź, czy impulsy sterujące dochodzą do siłownika.
    Jeżeli ...(itd)
    Konto firmowe:
    ABC KOM
    Barcelońska 77, Katowice, 40-683 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.auto-alarm.com.pl
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 7062248
    Artur h
    Poziom 19  
    Ocena: 74
    Wina zapewne leży w mikro przełączniku w mechaniżmie centralnego zamka w niedziałających dżwiach.Naprawa polega na rozebraniu mechanizmu i wymianie (ja czyszcze styki po rozklejeniu mikro przełącznika )lub wymianie na nowy.Pozdrawiam
  • #4 7068080
    daro30elektro
    Poziom 14  
    Ocena: 30
    Niech kolega sprawdzi przewody pod kątem przełamań w przyłączu dzwi gdzie nie pracuje prawidłowo centralnych.Często uszkadzają się w osłonach gumowych przy wtyczce która wchodzi do dzwi,typowa usterka kiepska jakość przewodów wiązki
REKLAMA