Witam!
Jesteśmy młodym małżeństwem i chcemy kupić swoją pierwszą pralkę.
Wertując rozmaite fora (min. to) zdążyłem zauważyć, że nie ma czegoś takiego jak tania, niezawodna i wytrzymała.
Jednak już nas głowy bolą bo nie wiadomo co w końcu wybrać.
Szukamy pralki płytkiej (głębokość max 45cm), dość dobrego producenta, oszczędnej (Klasa energetyczna A+) i efektywnej, dobrze piorącej. No i w cenie max do 1200.
Po wielu godzinach poszukiwań na placu boju pozostali trzej producenci: LG, Samsung..... i Bosch- choć wiem, że serwis podobno beznadziejny- ale jeśli się nie psuje to po co serwis? Tylko taki mankament że bosch'a do 1200 o takich parametrach nie znajdzie, chyba że o pojemności 4,5kg....
Co sądzicie o takich pralkach:
LG WD-10481NP
LG WD-10490NP
Samsung WF8502NGW??
A może doradzicie coś innego, może bardziej niezawodnego?
Dziękujemy z góry za wszystkie opinie i odpowiedzi!
P.S. Użyliśmy opcji "szukaj" ale i tak dale nie wiemy co lepsze i co wybrać....
Pozdrawiamy
Jesteśmy młodym małżeństwem i chcemy kupić swoją pierwszą pralkę.
Wertując rozmaite fora (min. to) zdążyłem zauważyć, że nie ma czegoś takiego jak tania, niezawodna i wytrzymała.
Jednak już nas głowy bolą bo nie wiadomo co w końcu wybrać.
Szukamy pralki płytkiej (głębokość max 45cm), dość dobrego producenta, oszczędnej (Klasa energetyczna A+) i efektywnej, dobrze piorącej. No i w cenie max do 1200.
Po wielu godzinach poszukiwań na placu boju pozostali trzej producenci: LG, Samsung..... i Bosch- choć wiem, że serwis podobno beznadziejny- ale jeśli się nie psuje to po co serwis? Tylko taki mankament że bosch'a do 1200 o takich parametrach nie znajdzie, chyba że o pojemności 4,5kg....
Co sądzicie o takich pralkach:
LG WD-10481NP
LG WD-10490NP
Samsung WF8502NGW??
A może doradzicie coś innego, może bardziej niezawodnego?
Dziękujemy z góry za wszystkie opinie i odpowiedzi!
P.S. Użyliśmy opcji "szukaj" ale i tak dale nie wiemy co lepsze i co wybrać....
Pozdrawiamy