owik napisał: Wygląda na to, że nie potrafić mierzyć a mierzysz.

Mierzysz podstawione z emulatora jak sądzę.
Szanowny kolego, umiem mierzyć! W moim przypadku na unieruchomionym silniku po włączeniu zapłonu napięcie na przewodzie sygnałowym sondy jest takie samo po wyjściu z ECU , czyli przed emulatorem, i za emulatorem, ponieważ w tym układzie emulator jest wyłączony. Wiem, bo mam wyprowadzone 2 wyjścia pomiarowe, które sam wykonałem i na których dokonywałem pomiarów.
Myślę, że przyczyną opisanego przeze mnie stanu rzeczy może być fakt, iż po wyłączeniu silnika jeszcze jakiś czas w okolicach sondy pozostaje niewielka ilość spalin, wskutek czego sonda generuje napięcie ok. 0,3 V, które po kilku minutach (po ujściu tych spalin) rośnie do napięcia progu neutralnego sondy, czyli do 0,4-0,45 V.
Można to sprawdzić w bardzo prosty sposób: Na gorącym silniku bezpośrednio po jego unieruchomieniu odpiąć wtyczkę sondy i wtedy dokonać pomiarów, w tych punktach w których ich pierwotnie dokonywałem. Jeśli napięcie wyniesie 0,4-0,45 V, to wszystko jest OK. W przeciwnym razie jest coś nie tak ze sterownikiem sondy.
Pozdrawiam.
Dodano po 6 [minuty]:
hondabeast napisał: Trochę mało pokazuje, powinno chociaż być około 0,5 V. a najlepiej to oscyloskopem sprawdzić amplitudę sygnału z sądy.
W sondzie cyrkonowej próg neutralny powinien wynosić ok. 0,45 V. Sprawdzałem też oscyloskopem - jest to samo. Pozdrawiam.