logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Beretta Kompakt Green Turbo - reset po wymianie dysz, co dalej?

Mattias 27 Paź 2009 22:50 4096 5
REKLAMA
  • #1 7183606
    Mattias
    Poziom 2  
    Witam. Posiadam taki piec który jest podłączony takze do kominka z płaszczem wodnym. Przed 2 lata działał bez żadnej usterki, jakis czas temu był specjalista wymienił dysze ze wzgledu na zmiane gazu (zostalo to narzucone z góry). Po jakims tygodniu na piecu zaczął się pojawiac RESET z kluczykiem (średnio raz na dzień). Dzisiaj był kolejny specjalista który stwierdził ze nic niezdziała ponieważ gwarancja sie zakonczyła i za wymiane modułu głównego trzeba będzie zapłacić ponad 1 tys.
    Co robić w takiej sytuacji? mozłiwe że usterka została spowodowana wymiana dyszy i możemy składać reklamacje czy bardziej czysty przypadek ze w tym czasie sie to wydarzyło i czeka mnie niemały wydatek?
  • REKLAMA
  • #2 7183640
    mauri_b
    Specjalista - systemy grzewcze
    Ocena: 529
    Myślę, że serwisant niedbale skalibrował zawór gazowy. Zadzwoń do centrali Beretty w Toruniu, poproś pana Puszczykowskiego, a on wyśle Ci kogoś kumatego.
  • REKLAMA
  • #3 7273865
    Mattias
    Poziom 2  
    Był wczoraj kolejny serwisant, prawie 4 godziny przegladał piec po czym stwierdzil ze jedyne co mu przychdozi do głowy to własnie wadliy moduł/płyta glowna, czy znajdę gdzies w internecie ceny takich urządzeń? W cenniku beretty znalalem tylko moduł 2 stref grzewczych za 2,600zł ;/
  • REKLAMA
  • #4 7275963
    systemgaz
    Poziom 23  
    Ocena: 177
    Witam, oczywiście, że można coś poradzić. Proszę napisać email do mnie. Postaram sie panu pomóc w kwestii części zamiennych lub polecę fachowca z pańskiego regionu.
  • REKLAMA
  • #5 7276061
    mauri_b
    Specjalista - systemy grzewcze
    Ocena: 529
    Moduł głowny: 1054,84 zł netto,
    Moduł wentylatora: 120,33 zł netto.
    Ceny w serwisie Beretta.
    Dzwoniłeś do serwisu w Toruniu jak Ci radziłem? Nie bój się, powinni Ci pomóc.
  • #6 7276399
    systemgaz
    Poziom 23  
    Ocena: 177
    Mattias napisał:
    Był wczoraj kolejny serwisant, prawie 4 godziny przegladał piec po czym stwierdzil ze jedyne co mu przychdozi do głowy to własnie wadliy moduł/płyta glowna, czy znajdę gdzies w internecie ceny takich urządzeń? W cenniku beretty znalalem tylko moduł 2 stref grzewczych za 2,600zł ;/

mauri_b napisał:
    Moduł głowny: 1054,84 zł netto,
    Moduł wentylatora: 120,33 zł netto.
    Ceny w serwisie Beretta.
    Dzwoniłeś do serwisu w Toruniu jak Ci radziłem? Nie bój się, powinni Ci pomóc.

Całe szczęście, że mamy wolny rynek. Czy w serwisie, czy w e-sklepach cena i gwarancja części zamiennych do kotłów są takie same. Można podejrzewać, że serwisant nie wykonał kilku czynności po wymianie dyszy. Bez wizji lokalnej nie możliwe jest ustalenie faktycznej przyczyny. Jeśli kolejna osoba nie poradzi sobie z twoim kotłem, napisz do mnie email. Zobaczymy, czy coś poradzimy...
REKLAMA