logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zresetować ustawienia Integra 64 Satel TS i rozwiązać problemy z połączeniem?

grajek1979 31 Paź 2009 11:12 2100 12
REKLAMA
  • #1 7197088
    grajek1979
    Poziom 17  
    Ocena: 45
    Witam mam taki problem na manipulatorze mam wybrana opcje dostęp do TS ale z hasła administratora mogę wejść tylko do skromnego menu .Tryb serwisowy z kołków wchodzi normalnie. Drugi problem dotyczy downloadingu pojawia się on dopiero przy kończeniu TS z kołków i jak go uruchomię to nie ma już TS.Mam takie pytanie jak zrobię reset całkowity to ustawienia wejść wyjść tez się skasują tak?Dodatkowo w kompie którym obsługiwałem centralkę przez DonloadX zmieniłem system i teraz nie mogę się połączyć coś wyczytałem że muszę przepisać z centralki jakieś numery itp znalazłem to w manipulatorze ale czy mogę zmienić te dane tzn. tam jest dużo i dziwne kombinacje mogę wprowadzić np same 11111111 wszędzie .Ostatnia sprawa dotyczy manipulatora dołożyłem nowy adres nadałem prawidłowo jako następny ale on co jakiś czas puszcza krotka serie podwójnych sygnałów chyba 5 nie ma wyjaśnienia w instrukcji co to jest czy manipulator możne przypominać o zmianie hasła np lub godziny czy po prostu manipulatory takie ustawienia przejmują jak zapisze w jednym to będzie również przypisane do drugiego.Pozdrawiam kolegów alarmowców i proszę o odpowiedz(jestem początkującym)

Moderowany przez norbert.s.:

Dlaczego jest temat napisany w dziale dla wiarusów, a nie w początkujących, skoro sam kolega pisze, że jest początkującym?
    Przenoszę, następnym razem będzie Kosz.

• REKLAMA
  • #2 7197255
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 7197283
    grajek1979
    Poziom 17  
    Identyfikacja przeprowadzona, manipulator rownolegle do pierwszego.Ale według ustawien TS jest zaznaczony na T czyli pozwolenie a co mnie dziwi ze downloading dopiero mi sie ukazuje jak zamykam TS
  • REKLAMA
  • #4 7197711
    joy
    Poziom 21  
    a adres w nowym zmieniony?
  • REKLAMA
  • #5 7199015
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #6 7199022
    mielcar
    Poziom 22  
    Ocena: 41
    Może jest załączona w manipulatorze sygnalizacja naruszenia wejścia?
  • #7 7199921
    bartez132
    Poziom 18  
    Ocena: 24
    Po pierwsze czy to na pewno integra a nie ca64?! integrze downloadnig nie ma zadnego T tylko musi sie wyswietlac koniec downloadingu to znaczy ze jest uruchomiony . i kolego kody centrali i komputera musza byc rozne zebys czasem nie wpisal takich samych.

Dodano po 1 [minuty]:

napisz kolego jaka masz wersje tej integry
  • #8 7217962
    grajek1979
    Poziom 17  
    Witam manipulatory są 2 typu INTEGRA KLCD-BLUE identyfikacja przeprowadzona nadałem mu numer 0 oraz 1 a jeśli chodzi o komunikacje tzn Tryb serwisowy działa mi tylko z resetu na kolkach płyty głównej. Sygnały wyłączyłem opcją gong w manipulatorze i jest dobrze
  • #9 7220869
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #10 7220956
    grajek1979
    Poziom 17  
    Właśnie z poziomu administratora go nie ma jest tylko małe menu nie wim jak to aktywować

Dodano po 21 [minuty]:

bartez132 napisał:
    Po pierwsze czy to na pewno integra a nie ca64?! integrze downloadnig nie ma zadnego T tylko musi sie wyswietlac koniec downloadingu to znaczy ze jest uruchomiony . i kolego kody centrali i komputera musza byc rozne zebys czasem nie wpisal takich samych.

Dodano po 1 [minuty]:

Na pewno integra i downloading jest

Dodano po 2 [minuty]:

grajek1979 napisał:
    Właśnie z poziomu administratora go nie ma jest tylko małe menu nie wim jak to aktywować

Dodano po 21 [minuty]:

bartez132 napisał:

Dodano po 1 [minuty]:

Na pewno integra i downloading jest

1.40 Integra 64
  • #11 7222620
    marcc
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    A czy aby nie mylisz menu Administratora z Instalatora i na pewno zrobiłeś identyfikację urządzeń przy użyciu klawiatury?
  • #12 7223591
    grajek1979
    Poziom 17  
    Instalatora jest takie coś ? Mam konto administratora i wydaje mi się ze powinna być możliwość startu komunikacji z centra bez potrzeby uruchamiania trybu serwisowego z kołków.Nie ma też np zmian ostawień wejść czy wyjść na moim koncie.
  • #13 7224134
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemów z resetowaniem i konfiguracją centrali alarmowej Integra 64 Satel oraz manipulatory INTEGRA KLCD-BLUE. Użytkownik ma ograniczony dostęp do menu z poziomu konta administratora, co uniemożliwia pełne zarządzanie ustawieniami wejść i wyjść. Tryb serwisowy można uruchomić jedynie fizycznym resetem z kołków na płycie głównej, a nie kodem instalatora, który jest wymagany do pełnego dostępu serwisowego. Reset całkowity centrali kasuje wszystkie ustawienia linii i wyjść. Problemy z komunikacją między komputerem a centralą po zmianie systemu operacyjnego wynikają z konieczności poprawnego wpisania unikalnych identyfikatorów (kodów) w centrali i oprogramowaniu DownloadX. Dodany manipulator z prawidłowo nadanym adresem działa, jednak generuje krótkie serie podwójnych sygnałów, które mogą być powiadomieniami systemowymi (np. przypomnienie o zmianie hasła lub godzinie). Wskazano, że w menu administratora nie ma opcji dostępu serwisowego, która jest dostępna tylko dla instalatora. Zalecane jest przeprowadzenie identyfikacji urządzeń przy użyciu klawiatury oraz weryfikacja poprawności adresów i kodów komunikacyjnych. Wątpliwości dotyczą także obecności funkcji "downloading" w Integra 64, gdyż według dokumentacji nie powinna ona mieć opcji "T" (tryb). Ostatecznie brak możliwości samodzielnego rozwiązania problemu i temat został przeniesiony do archiwum.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA