Witam mam taki problem na manipulatorze mam wybrana opcje dostęp do TS ale z hasła administratora mogę wejść tylko do skromnego menu .Tryb serwisowy z kołków wchodzi normalnie. Drugi problem dotyczy downloadingu pojawia się on dopiero przy kończeniu TS z kołków i jak go uruchomię to nie ma już TS.Mam takie pytanie jak zrobię reset całkowity to ustawienia wejść wyjść tez się skasują tak?Dodatkowo w kompie którym obsługiwałem centralkę przez DonloadX zmieniłem system i teraz nie mogę się połączyć coś wyczytałem że muszę przepisać z centralki jakieś numery itp znalazłem to w manipulatorze ale czy mogę zmienić te dane tzn. tam jest dużo i dziwne kombinacje mogę wprowadzić np same 11111111 wszędzie .Ostatnia sprawa dotyczy manipulatora dołożyłem nowy adres nadałem prawidłowo jako następny ale on co jakiś czas puszcza krotka serie podwójnych sygnałów chyba 5 nie ma wyjaśnienia w instrukcji co to jest czy manipulator możne przypominać o zmianie hasła np lub godziny czy po prostu manipulatory takie ustawienia przejmują jak zapisze w jednym to będzie również przypisane do drugiego.Pozdrawiam kolegów alarmowców i proszę o odpowiedz(jestem początkującym)
Moderowany przez norbert.s.:Dlaczego jest temat napisany w dziale dla wiarusów, a nie w początkujących, skoro sam kolega pisze, że jest początkującym?
Przenoszę, następnym razem będzie Kosz.