logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przenieść panel radia do podsufitki w aucie?

bender2 26 Cze 2004 00:27 1625 4
REKLAMA
  • #1 711831
    bender2
    Poziom 1  
    Witam!!
    Jestem tu nowy. Ostro przeszukiwałem forum ale nic niestety nie znalazlem na nurtujacy mnie ostatnio temat. :roll:
    Chodzi mi o przeniesienie panelu radia...tzn radio ma byc ukryte gdzies w niewidocznym miejscu w aucei (schowek lub pod siedzieniem) a sam panel umieszczony w suficie (podsufitce) nad lusterkiem wstecznum.
    Czy wiecie jak to zrobic tak by wszystkie funkcje obslugi radia dzialaly z panelu. Czy wystarczylo by zamontowac tylko jakis przedluzacz od radia do panelu, czy trzeba cos wiecej kombinowac przy radiu.
  • REKLAMA
  • #2 712027
    iNTELL
    Poziom 30  
    Ocena: 45
    Jakie to radio ?? Zwykle starczy przedłużacz chyba, że radio jest na windzie to jeszcze jedna mała kombinacja ;)
  • REKLAMA
  • #3 730226
    zaba666
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witaj. Jeżeli jest to sam panel to spóbuj zastosować tylko przedłużacz. Mogą być problemy z poprawnością działania, wtedy poszukaj wyprowadzeń sterujących panalem i te przewody spróbuj połączyć przewodami ekranowanymi ( zwykłymi audio ). Ekrany tych przewodów podłącz do masy, powinno działać, lecz za efekty nie ręcze bo jeszcze czegoś takiego nie robiłem. :). Mam proźbę jak to wykonasz niezależnie od wyników poinformuj mnie co z tego wyszło. :D . Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 731186
    iNTELL
    Poziom 30  
    Ocena: 45
    No a co miało wyjść, ja łączyłem panel od pioneera keh-p8600r na kablach nieekranowanych i chodziło bezproblemowo.
  • #5 732171
    sq6ade
    Poziom 40  
    Ocena: 286
    iNTELL napisał:
    No a co miało wyjść, ja łączyłem panel od pioneera keh-p8600r na kablach nieekranowanych i chodziło bezproblemowo.

Pioniery są najlepsze do takiego "zdalnego panela" bo mają komunikację asynchroniczną po 2 drutach i w sytuacji ekstremalnej można nawet użyć 2 maxów 232 i panel umieścić kilkanaście metrów od radia :) Pozostała większość firm stosuje komunikację synchroniczną po 3 i więcej drutach z duzą prędkością zegara więc to już większy kłopot.
REKLAMA