logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z dzwiekiem (philips hts 3367 + Audigy LS) Spdif

szmytekbln 06 Lis 2009 23:32 1690 4
REKLAMA
  • #1 7225572
    szmytekbln
    Poziom 2  
    Witam wszystkich
    Mam problem z słuchaniem dźwięku w 5.1 , googluje juz cały tydzień i nie umie znaleźć jak to zrobić ,

moj sprzęt to :

Philips HTS 3367 ma wyjście spdif in
    i karta dzwiekowa SB Audigy LS

kupilem kabel koaxialny 75ohm cinch<--->chinch + przejsciowka chinch<---> mini jack mono

podłączyłem wszystko i slysze tylko głośnik prawy i lewy ,
    w moim kinie domowym. Jest tam tez opcja Dolby Prologic II która wlonczylem i słychać dzwiek na wszystkich głośnikach ale tak jak by kino domowe odtwarzało sygnał stereo na wszystkich kanalach . Zaznaczyłem w opcjach karty dzwiekowej (tylko cyfrowe) i dalej nic .
    Moze ktoś wie co robię zle ?

z gory dzieki za pomoc ! :)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 7229789
    szmytekbln
    Poziom 2  
    Tak odtwarzam 5.1, i tak jak pisalem ze slysze cos´w tylnich glosnikach ale to nie jest dolby digital , np. na tescie dolby digital gra prawy potem cisza (centralny) nastepnie gra prawy a na 2 tylnich tez jest cisza.
  • REKLAMA
  • #4 7236566
    borys1712
    Poziom 9  
    Sprawdź w ustawieniach sterownika karty dźwiękowej. Każde wyjście można ustawić co ma na nie iść. Pewny nie jestem ale najpierw sprawdź czy to masz dobrze ustaw.
  • #5 7236622
    Pytong
    Poziom 32  
    Ocena: 81
    Po ustawieniu "DIGITAL OUTPUT ONLY" już nic więcej nie zmienisz, problemu szukałbym w dekoderze. Potrzebny jest standard DD, DTS. Co odtwarzasz konkretnie w tym 5.1 i przez jaki program to idzie.
REKLAMA