logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Elektrownie wiatrowe 2-4 kW z Allegro: czas pracy bez wiatru, pozwolenia?

skinner_skc 07 Lis 2009 20:21 2952 4
REKLAMA
  • #1 7228802
    skinner_skc
    Poziom 1  
    witam, domyslam sie ze temat na forum juz byl pewnie kilka razy, a z racji tego ze forum jest tak wielkie ciezko znalesc odpowiedz na konkretne pytania.prosze o skasowanie tematu kiedy juz ktos mi odpowie :)

interesuja mnie elektrownie wiatrowe, ktore mozna kupic na allegro i moga wytwarzac prad rzędu 2-4 KW kosztem jakis 8 tysiecy z calym osprzetem.

interesuje przez jaki czas wiatrak z akumulatorami moze dostarczac energie jesli wiatr nie wieje? tzn jak dlugo trzyma w tym sprzecie bateria :)

powiedzmy ze do pradnicy 4 KW podlaczyl bym sprzet pobierajacy 2,5 KW, czy dzialal by 24/7 przez 365? a jezeli nie, to w jakich porach roku to rozwiazanie sprawdza sie najlepiej. a i jak to wyglada z pozwoleniem na budowe.

to zaledwie kilka pytan do osoby obeznanej w temacie , czyli 5 minut pisania odpowiedzi przez kogos kto mial z tym osobiscie do czynienia, a dla mnie by to bylo jakies 2 godziny monotonnego przeszukiwania postow.
    z gory dziekuje i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 7759183
    cirrostrato
    Poziom 38  
    Ocena: 950
    Teoretycznie tak, praktycznie nie , mrówka produkująca kilowaty (oby bo zdziwił byś się ile naprawdę by ci wiatrak nakręcił prądu...) nie ma o czym gadać z energetyką. Za kilka tysięcy możesz nabyć na aukcji zabawkę a nie prądnice wiatrową.
  • #5 7759942
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2312
    Temat wałkowany na forum, proszę poczytać/zapoznać się za nim cokolwiek nowego napiszesz!
    Temat już 'wałkowany' na forum!
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
REKLAMA