logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przyuczyć kartę do Blaupunkt Trier RCR 126 i czy warto ją kupić?

Roman Glander 08 Paź 2004 08:20 3443 8
REKLAMA
  • #1 899447
    Roman Glander
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    W jaki sposób przyuczyć radio Trier RCR 126 nowej karty? I czy warto ją wogóle kupować jeżeli radio po włączeniu bez kary jest całkowicie głuche. Napięcia na procesorze wyglądają OK. ale radio się nie załącza i nie pyta o kartę.
  • REKLAMA
  • #2 899587
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1325
    Już kiedyś taki post czytałem. Ale jednak napiszę parę słów. Radio bez karty powinno napisać CARD po włączeniu lub CARD ERR jak jest wsunięty język. Czyli najpierw trzeba naprawić potem się o kartę martwić. Chyba, że jest jeszcze jedna możliwość ale nigdy tego w tym modelu nie spotkałem.
  • REKLAMA
  • #4 900991
    djlj24
    Spec od car audio
    Jak mu się nie włącza wcale. I coś mi się wydaje, że to kwestia kombinowania.
  • REKLAMA
  • #5 903311
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 905449
    djlj24
    Spec od car audio
    W sprawie wyświetlacza napisz na PW do MelJey (jest taka osoba na tym forum).
  • REKLAMA
  • #7 907272
    Roman Glander
    Poziom 14  
    Niestety po włączeniu radia z wciśniętym 1 i FM radio dalej głuche :cry: próbowałem też z 4 i FM i 1,4,FM i nic, napięcia wyglądają OK czy to procesor czy może trzeba wymienić wsad eeprom w procesorze. Nie ukrywam,że trochę z tym radyjkiem kombinowałem ale wcześniej zachowywał się tak samo. Po zwarciu nóżek 40 i 41 na ok 3 sek w radiu zaczyna działać podświetlenie a na wyświetlaczu pojawiają się ----. Czy ktoś mi może pomóc :(
  • #8 907509
    djlj24
    Spec od car audio
    Czyli jednak wersja nr. 2. Ktoś wyklepał liczbę dostępnych prób na skróty.
  • #9 1237400
    Roman Glander
    Poziom 14  
    Dziękuję wszystkim za zainteresowanie. W końcu mam programator zewnętrzny dzieki niemu udało się radyjko zrobić bez karty. Dodatkowo stwierdziłem błędną zawartość epromu. Jeżeli ktoś byłby zainteresowany prawidłowym epromem do tego radyjka to służę pomocą.
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Radio Blaupunkt Trier RCR 126 po włączeniu bez karty jest całkowicie nieaktywne i nie wyświetla komunikatu o karcie, co wskazuje na problem techniczny wymagający naprawy przed próbą przyuczenia nowej karty. Standardowo radio powinno po włączeniu wyświetlać "CARD" lub "CARD ERR". Próba uruchomienia radia z wciśniętymi klawiszami 1 i FM powinna skutkować wyświetleniem "0000", co umożliwia naukę karty. W przypadku braku reakcji i braku wyświetlania kodu, problem może leżeć w uszkodzeniu procesora lub błędnej zawartości pamięci EEPROM. Po zwarciu nóżek 40 i 41 procesora na około 3 sekundy pojawia się podświetlenie i na wyświetlaczu "----", co potwierdza częściową aktywność urządzenia. Ostatecznie zastosowanie programatora zewnętrznego pozwoliło na przywrócenie działania radia bez karty poprzez poprawę zawartości EEPROM. Istnieje możliwość udostępnienia prawidłowego pliku EEPROM dla tego modelu. Dodatkowo pojawił się problem z wyświetlaczem w dwóch egzemplarzach tego modelu, co może wynikać z uszkodzenia lub błędnego podłączenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA