logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki odkurzacz do 500 zł z łatwo dostępnymi workami i niską awaryjnością?

miecio86 18 Lis 2009 21:26 6422 13
REKLAMA
  • #1 7278926
    miecio86
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    witam

zamierzam się z zakupem odkurzacza rodzicom w okolicach 400-500zl ale szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia co wybrać możecie coś doradzić?? chodzi o to żeby worki były ogólnie dostępne no i oczywiście mała awaryjność (wcześniej używałem simensa który służył 10 lat)
  • REKLAMA
  • #2 7279228
    ~wac
    Poziom 21  
    Ocena: 166
    Kup Zelmera Cobra II Silent .Bardzo dobra siła ssania, turboszczotka w zestawie i nie tylko.Duża pojemność worka na kurz 4l.

Polecam
  • REKLAMA
  • #4 7280349
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 7280699
    ~wac
    Poziom 21  
    Ja użytkuje Cobra II Silent już troche czasu.Mam dwa psy w domu.Odkurzane jest codziennie.Spisuje się bardzo dobrze.Tanie worki i flitry.Jeszcze raz polecam

Wczesniej miałem Oriona(prawie to samo co Cobra II tylko zaniosłem go do pracy ,bo tam się popsuł i kupiłem tego
  • #6 7281677
    miecio86
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    dzięki koledzy za propozycje poczytam jeszcze trochę o nich i na coś się zdecyduje. a co powiecie o marce electrololux? w saturnie zachwalają modele tego producenta
  • #7 7281751
    ~wac
    Poziom 21  
    To też dobry pomysł.Najlepiej żeby był to model bezworkowy , bo tego typu akcesoria jak worki do Electroluxa są droższe niż do Zelmera

Pozdrawiam
  • #8 7281813
    szczuro2009
    Poziom 11  
    ~wac napisał:
    Najlepiej żeby był to model bezworkowy , bo tego typu akcesoria jak worki do Electroluxa są droższe niż do Zelmera

to zalezy do czego chcesz uzywac,
    jak masz psy lub inne zwierzeta to bezworkowy sie nie nadaje, bo co chwile bedziesz musial czyscic - po prostu sie zatyka, natomiast bezzworkowy jest idealny do sprzatania po drobnych remontach, jak rozsypie sie cos na ziemie itd itp

dlatego ja polecilem solarisa twix - moze byc albo worek albo bez worka
  • REKLAMA
  • #9 7282096
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #10 7284912
    ~wac
    Poziom 21  
    To w takim razie polecam tylko Zelmera
  • #12 7286319
    Szybki Elektron
    Poziom 25  
    Ocena: 144
    Popieram kol Koolo. Zelmery są dobre, niedrogie w naprawach i ciche. Zwróć uwagę na ergonomicznośc rury - to bardzo ważne, żeby było ją wygodnie trzymać, a nie w każdym modelu tak jest!
  • #13 7286645
    miki75
    Poziom 10  
    Polecam Clatronic http://www.hiperokazja.pl/clatronic-odkurzacz-b-w-bs1256.html , bardzo tani. Odkurzacz posiada wbudowany w rękojeści węża pilot na podczerwień umożliwiający włączanie i wyłączanie urządzenia oraz regulację mocy ssania - zasilanie 2x AAA.
    Odkurzacz cyklonowy z filtrem HEPA do pochłaniania cząsteczek kurzu 4-krotny system mikrofiltracji dzięki filtrowi HEPA zbiornik kurzowy otwierany od dołu oszczędność pieniędzy - brak worka kurzowego elastyczny wąż z wbudowany pilotem szczotka do parkietów szczotka podłogowa z aplikacjami ze stali szlachetnej szczotka do szczelin w zestawie "turboszczotka" do usuwania brudu, kurzu,sierści.
    Teleskopowa rura chromowana gumowe kółka cicha praca przeźroczysty zbiornik kurzu elektroniczna regulacja siły ssącej dzięki rezygnacji z worka kurzowego nie ma strat siły ssania automatyczny zwijacz przewodu 5m wskaźnik przeciążenia nowy design wymiary zewnętrzne odkurzacza 30 cm x 40 cm x 28 cm.
    Produkt NOWY nigdy nie używany zasilanie: 230 V, 50 Hz, potężna moc: 2300W gwarancja 24 miesiące.
  • #14 7287096
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji na temat zakupu odkurzacza w przedziale cenowym 400-500 zł, użytkownicy polecają głównie odkurzacze marki Zelmer, zwracając uwagę na ich niską awaryjność oraz dostępność worków. Wśród rekomendowanych modeli znajdują się Zelmer Cobra II Silent, Zelmer Syrius (w tym wersja 1600.0HQ) oraz Zelmer Aquario (Wodnik Duo). Użytkownicy podkreślają, że worki do Zelmera są tańsze i łatwiej dostępne niż do Electroluxa, który był krytykowany za wysokie koszty eksploatacji i problemy z siłą ssania. Wskazano również na modele bezworkowe, takie jak Solaris Twix, które mogą być używane zarówno z workiem, jak i bez. W dyskusji pojawiły się także negatywne opinie na temat Electroluxa, sugerujące, że jest to mniej trwały wybór.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA