Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

MP4 Philips GoGear SA3225 - zamiera

MysticTroloq 20 Nov 2009 13:27 11573 8
    MysticTroloq
    Level 10  
    Witam. Posiadam wymienioną w temacie mp4. Problemem w niej jest to że czasami potrafi zamrzeć. Nie pomaga miękki reset (wduszenie guzika reset), muszę zdejmować tył obudowy i powodować spięcie na kości pamięci aby odtwarzacz ruszył. Dzisiaj ta sytuacja znów się powtórzyła, więc przystąpiłem do robienia spięcia lecz tym razem mp4 nie wstała dopiero podłączenie jej do komputera przez usb i majsterkowanie przy niej (sam nie wiem jak ją teraz obudziłem, jeździłem po stykach - nic, potem zrobiłem miękki reset, odpiąłem, podpiąłem poruszałem złączem na mp4 i w końcu usłyszałem dźwięk odnalezionego dysku) mp4 obudziła się - na razie działa ale jest to uciążliwe, nie mam pewności że następnym razem wystarczy pojeździć po stykach czy całą drogę ze szkoły spędzę wsłuchując się w silnik autobusu bo znów będę potrzebował podłączyć ją do komputera. Drugim problemem jest guzik "do przodu" często zachowuje się jak guzik "dodaj do playlisty".

Posiadam 'jakiś' program od philipsa który aktualizuje soft (mam najnowszy) i naprawie mp4 ale na jakiej zasadzie działa ta naprawa to nie mam zielonego pojęcia, przynajmniej na te problemy nie pomaga.

W czym tkwi problem? Soft? Może metalowa obudowa robi jakieś przebicie i to sprawia zamieranie mp4?
    Waluś90
    Conditionally unlocked
    Robiłem aktualizacje softu w tym Philipsie.
    Jest banalnie prosta.
    Jak chcesz to cię moge krok po kroku prowadzić.
    Ogólnie nowy soft poprawia szybkość tego sprzętu, ale nie wiem jak będzie z tymi przyciskami, może pomoże.
    Tej mp4 nie sposób uwalić na orginalnej aplikacji aktualizacyjnej od philipsa.
    MysticTroloq
    Level 10  
    Jest jakiś nowszy od 3.5.5 ? Nie pogardził bym jakąś instrukcją. Skąd sciągnąć firmware i jakim programem - chyba że chodzi Ci o program Philips Device Manager.
    Waluś90
    Conditionally unlocked
    Pomogę ci ale dopiero kołn 16:00 teraz muszę pilnie wyjść.
    Na płytce od producenta jest program aktualizacyjny, który instaluje się wraz z tym konwerterem Philipsa.
    MysticTroloq
    Level 10  
    Dokładnie a zwie się on Philips Device Manager. Niestety posiadam wg. niego najnowszą wersje softu, a zakładka 'Napraw' nic nie naprawia :]
  • Helpful post
    Waluś90
    Conditionally unlocked
    Jest oprogramowanie 4.0.
    Wejdź na http://www.philips.pl/
    na stronie w prawym górnym rogu jest wyszukiwarka produktu, wpisz SA 3225.
    Na liście wyszukiwanych kliknji na swój produkt, wyświetli się strona produktu, kliknij na hiperłącze "Oprogramowanie..."
    Tam znajduje się oprogramowanie najnowsze w pliku .exe i program aktualizujący o którym wcześniej pisałeś.
    Ściągnij to.
    MysticTroloq
    Level 10  
    Ok znalazło mi dwa 'gatunki' mojej mp4 wgrałem soft do /12 - raczej nic się nie popsuło :] muzyczka leci a ten guzik jakoś mniej szwankuje :] zobaczymy jak będzie z przymieraniem :] Dzięki wielkie za info o nowym sofcie.
    Waluś90
    Conditionally unlocked
    Cieszę się, że pomogłem.
    :-)
    Jakby nadal zamierała to daj znać w tym temacie.
    Isomniac
    Level 1  
    Witam!

Mam taki problem mam MP4 Philipsa GoGear SA3285 8GB pewnego dnia gdy ładowałem mp4 po prostu się zwiesiła i wszystko się włącza ładnie do momentu aż pojawi napis GoGear wtedy na ekranie wyskakuje dziwne okienko w lewym rogu wyświetlacza i jest do polowy jakby ucięte w okienku jest coś zapisane:

ROO =000000000
    R01 =000000000

itd. Bardzo bym prosił o pomoc jakby ktoś wiedzial jak rozebrać ta mp4 wgrywanie nowego softu nic nie daje bo komputer jej nie wykrywa..

Z góry dziękuje i pozdrawiam.[/GVideo]