Witam. Posiadam wymienioną w temacie mp4. Problemem w niej jest to że czasami potrafi zamrzeć. Nie pomaga miękki reset (wduszenie guzika reset), muszę zdejmować tył obudowy i powodować spięcie na kości pamięci aby odtwarzacz ruszył. Dzisiaj ta sytuacja znów się powtórzyła, więc przystąpiłem do robienia spięcia lecz tym razem mp4 nie wstała dopiero podłączenie jej do komputera przez usb i majsterkowanie przy niej (sam nie wiem jak ją teraz obudziłem, jeździłem po stykach - nic, potem zrobiłem miękki reset, odpiąłem, podpiąłem poruszałem złączem na mp4 i w końcu usłyszałem dźwięk odnalezionego dysku) mp4 obudziła się - na razie działa ale jest to uciążliwe, nie mam pewności że następnym razem wystarczy pojeździć po stykach czy całą drogę ze szkoły spędzę wsłuchując się w silnik autobusu bo znów będę potrzebował podłączyć ją do komputera. Drugim problemem jest guzik "do przodu" często zachowuje się jak guzik "dodaj do playlisty".
Posiadam 'jakiś' program od philipsa który aktualizuje soft (mam najnowszy) i naprawie mp4 ale na jakiej zasadzie działa ta naprawa to nie mam zielonego pojęcia, przynajmniej na te problemy nie pomaga.
W czym tkwi problem? Soft? Może metalowa obudowa robi jakieś przebicie i to sprawia zamieranie mp4?
Posiadam 'jakiś' program od philipsa który aktualizuje soft (mam najnowszy) i naprawie mp4 ale na jakiej zasadzie działa ta naprawa to nie mam zielonego pojęcia, przynajmniej na te problemy nie pomaga.
W czym tkwi problem? Soft? Może metalowa obudowa robi jakieś przebicie i to sprawia zamieranie mp4?