logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie mogę zainstalować kamerki Creative Live! Cam Vista

loczeno 25 Lis 2009 20:56 6255 7
REKLAMA
  • #1 7308739
    loczeno
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam, otóż mam problem z kamerką internetową Creative Live! Cam Vista IM (VF0420). System mi jej nie wykrywa jako kamerkę tylko jako nieznany sprzęt, a gdy próbuje zainstalować, to przy instalacjii prosi o podpięcie, podpinam i nic. Dodam że mam Win Xp SP3 limited edition. Co może być powodem ? . Próbowałem parę razy instalować.
  • REKLAMA
  • #2 7308776
    witux
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 252
    Jeśli to możliwe rozpakuj sterowniki i wejdź do Managera Urządzeń i jeśli jest tam nieznane urządzenie to aktualizując sterownik wskaż na pliki rozpakowane.
  • REKLAMA
  • #3 7308784
    siwy989
    Poziom 13  
    prawdopodobnie masz sterowniki pod SP 2 poszukaj w goolgle , sterownikow do SP3
  • #4 7308807
    loczeno
    Poziom 2  
    Przepraszam, lecz zapomniałem dodać , że wcześniej wszystko działało, a teraz się tak stało.

Dodano po 2 [minuty]:

Jak instalacja sterowników z płyty przebiega źle to w menadżerze wyświetla sie nazwa tej kamerki z wykrzyknikiem.
  • #5 7308840
    witux
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 252
    siwy989, jak sterowniki pod SP2 ? pierwszy raz słyszę aby był wybór sterowników SP2 i SP3.
    loczeno , masz typowy brak prawidłowego sterownika. szukaj innych może starszych wersji.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 7312167
    loczeno
    Poziom 2  
    Właśnie chyba jakaś modyfikacja xp, ten problem mam u znajomej. Pomoże ktoś znaleźć odpowiedni sterownik ?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z kamerą internetową Creative Live! Cam Vista IM (VF0420), która nie jest wykrywana przez system Windows XP SP3, a zamiast tego identyfikowana jest jako nieznane urządzenie. Podczas próby instalacji sterowników, system prosi o podłączenie kamery, co nie przynosi rezultatu. Użytkownicy sugerują rozpakowanie sterowników i aktualizację w Menedżerze Urządzeń, a także poszukiwanie odpowiednich sterowników dla systemu SP3, ponieważ mogą być one niekompatybilne. Dodatkowo, pojawia się informacja, że problem może wynikać z modyfikacji systemu operacyjnego, co prowadzi do zamknięcia tematu przez moderatora.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA