Witam. Co zmienic żeby pompa od td 1.6 podeszła do diesla?
Mam ten Problem że wzięłem kadłub od pompy td która była założona w dieslu.
W zwykłym dieslu była założona cała pompa od td.
Na dniach będę mierzył ciśnienie w pompie ale moim zdaniem jest coś namieszane z układem przyspieszania kata wtrysku. Objawy są takie ze samochód po lekkim przygazowaniu kopci na granatowo( zbyt wczesny kąt wtrysku ).
Na pompie z td nie grzebanej kopci normalnie na czarno.
Czy jeśli przełożę spręzynę wraz z podkladkami ( z układu przyśpieszania kata wtrysku wraz ze wzrostem ciśnienia) z pompy to orginalnej do tej pompy z td założonej w zwykłym dieslu to pompka bedzie działac ok?( ewentualnie ustawic cisneinie za pomoca manometra)
Mam ten Problem że wzięłem kadłub od pompy td która była założona w dieslu.
W zwykłym dieslu była założona cała pompa od td.
Na dniach będę mierzył ciśnienie w pompie ale moim zdaniem jest coś namieszane z układem przyspieszania kata wtrysku. Objawy są takie ze samochód po lekkim przygazowaniu kopci na granatowo( zbyt wczesny kąt wtrysku ).
Na pompie z td nie grzebanej kopci normalnie na czarno.
Czy jeśli przełożę spręzynę wraz z podkladkami ( z układu przyśpieszania kata wtrysku wraz ze wzrostem ciśnienia) z pompy to orginalnej do tej pompy z td założonej w zwykłym dieslu to pompka bedzie działac ok?( ewentualnie ustawic cisneinie za pomoca manometra)
Moderowany przez Pawel wawa:Skandaliczna pisownia, brak danych samochodu. Upomnienie.