logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Montaż sterownika centralnego zamka BX10 w AUDI A4 B5 2001r.

bartuzik 29 Lis 2009 20:59 5420 2
REKLAMA
  • #1 7325239
    bartuzik
    Poziom 1  
    Mam pytanie, mianowicie kupiłem sobie sterownik centralnego zamka BX10

Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

podłączyłem według schematu sterowania minusem:

Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

kabel biało-czarny (otwieranie) wpiąłem do centralki z tyłu samochodu do pierwszej kostki do kabla żółto-niebieskiego, kabel biały (zamykanie) wpiąłem także do pierwszej kostki do kabla czerwono-niebieskiego.

kabel brązowy (kierunkowskazy) wpiąłem do centralki do trzeciej kostki i połączyłem z kablem biało-czarnym (bez diody)

nie wiem gdzie mam podpiąć kabel czerwono-czarny od klapy bagażnika

PROBLEM POLEGA NA TYM że zamykanie pilotem - działa dobrze - wszystko zamknięte, jedno mignięcie kierunkami, jak otwieram to wszystko się otwiera dobrze, dwa mignięcia, ale dodatkowo otwiera mi się bagażnik z zamka i nie wiem czy to wina tego, że nie podpiąłem kabla od bagażnika (brązowy) czy dlatego, że nie zamontowałem diody, czy może źle podłączyłem...

POMÓŻCIE.......(elektryk za cały montaż w moim mieście chciał 250zł - to bez komentarza..)
  • REKLAMA
  • #2 7341680
    milejow

Poziom 43  
    Ocena: 5128
    Co znaczy,, otwiera mi się bagażnik z zamka,, bo nie rozumiem??? To pneumatyk i nie zasterujesz osobno klapy bagażnika
    Konto firmowe:
    Działalność własna
    Mętów 99, Lublin, 20-388
  • #3 7342917
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA