Witam
Jestem szcześliwym posiadaczem ASTRY 1.6i sinik C16NZ ,po zamontowaniu gazu silnik nie chcę się rano uruchomić (musze troche pokręcić) ,albo uruchomi sie i zaraz gaśnie ,pokręce i chodzi ale jakoś pływa.
Zauwazyłem rownierz ze coś pyka w cewce zapłonowej ale podmieniałem na inną i też pyka.
Na gazie chodzi jakoś lepiej.
-wymieniłem pompe paliwa (była stara),
-filtr paliwa,
-filtr powietrza,
-sprawdziłem kody wtrysku (nic nie było same 12),
-jutro przelecę cały wtrysk i krokowy .
Jeśli ktos ma jakieś innne pomysły to bedę wdzieczny.(czytałem pełno postów z tego tematu ale zapytać zawsze warto bo do tego jest forum)
PS. Jnteresowało by mnie rownierz wszystko co tylko macie do tego modelu astry i silnika jestem grzebakiem to mi sie przyda.
Pozdrawiam 8) 8)
Ortografia. Na forum obowiązują zasady poprawnej polszczyzny.[h]
Jestem szcześliwym posiadaczem ASTRY 1.6i sinik C16NZ ,po zamontowaniu gazu silnik nie chcę się rano uruchomić (musze troche pokręcić) ,albo uruchomi sie i zaraz gaśnie ,pokręce i chodzi ale jakoś pływa.
Zauwazyłem rownierz ze coś pyka w cewce zapłonowej ale podmieniałem na inną i też pyka.
Na gazie chodzi jakoś lepiej.
-wymieniłem pompe paliwa (była stara),
-filtr paliwa,
-filtr powietrza,
-sprawdziłem kody wtrysku (nic nie było same 12),
-jutro przelecę cały wtrysk i krokowy .
Jeśli ktos ma jakieś innne pomysły to bedę wdzieczny.(czytałem pełno postów z tego tematu ale zapytać zawsze warto bo do tego jest forum)
PS. Jnteresowało by mnie rownierz wszystko co tylko macie do tego modelu astry i silnika jestem grzebakiem to mi sie przyda.
Pozdrawiam 8) 8)
Ortografia. Na forum obowiązują zasady poprawnej polszczyzny.[h]