logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Infokus IN21 - brak obrazu w poziomym ułożeniu projektora

pendzello 09 Gru 2009 21:04 926 1
REKLAMA
  • #1 7367752
    pendzello
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam.
    Projektor jak w temacie. Od pewnego czasu miał problem, a mianowicie nie uruchamiał się w pełni, ewentualnie wyłączał podczas pracy, co wyglądało tak jakby zawieszona przesłona przy zamknięciu (nie wiem czy tak to się profesjonalnie nazywa, bynajmniej chodzi mi o nie przepuszczanie światła). Przesłona to popularny przypadek, ale nie jestem pewien, gdyż:
    1. Problem występuje tylko w normalnym (poziomym) ułożeniu projektora. Jeśli ustawię go do projekcji na suficie, problemu nie ma, projektor może być dowolną ilość razy włączony / wyłączony, może pracować dowolną ilość godzin i nadal obraz jest.

2. Problem nie występuje kiedy zdejmę obudowę (aczkolwiek takie rozwiązanie mnie nie bawi bo nie ma obiegu powietrza w obudowie, cały system chłodzenia bierze w łeb).

3. Podczas, jak ja to nazywam, zawieszenia układ chłodzenia przełącza się na maksymalna wydajność albo się wyłącza. Lampa nadal świeci.

Sprawdziłem już wszystkie PCB (zimne luty, pęknięcia), sprawdziłem czujnik halla

Moderowany przez CMS:

Ludzie co z wami jest ? Zauważyłem, że co raz częściej użytkownicy stosują "bynajmniej" w sobie tylko znanym znaczeniu, najczęściej zamiast "przynajmniej" ale widziałem też inne ciekawe "odmiany". To jakaś nowa moda ?

Słownik języka polskiego napisał:
    *
    bynajmniej I «partykuła wzmacniająca przeczenie zawarte w wypowiedzi, np. Nie twierdzę bynajmniej, że jest to jedyne rozwiązanie.»
    *
    bynajmniej II «wykrzyknik będący przeczącą odpowiedzią na pytanie, np. Czy to wszystko? – Bynajmniej.»

• REKLAMA
  • #2 7375321
    CMS
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2581
    Proszę zapoznać się z regulaminem wewnętrznym, łatwiej będzie szukać rozwiązania, mając np informację o technologi wykonania projektora (LCD/DLP)

Mi, pachnie to uszkodzeniem czujnika temperatury, ale nawet nie wiem jaki tam siedzi więc mogę się mylić (nie chce mi się teraz szukać danych tego projektora bo to to Ty powinieneś zamieścić potrzebne informacje (jakie - regulamin).

Nie bardzo też rozumiem o co chodzi z ta przesłoną ?

Opisz problem jak należy to pomyślimy.
REKLAMA