logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Golf III TDI 94 - czy można naprawić urwany wkład zamka drzwi?

MoniTOX 27 Gru 2009 13:13 10006 7
REKLAMA
  • #1 7441408
    MoniTOX
    Poziom 27  
    Ocena: 320
    Witam.
    Mam VW Golfa III i wczoraj coś się stało z zamkiem. Cały wkład wyszedł z drzwi razem z kluczykiem. Urwało się mocujące oczko. Czy muszę wymieniać wszystkie wkłady czy można dorobić jakoś ten jeden?
    Golf III TDI 94 - czy można naprawić urwany wkład zamka drzwi?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 7441574
    Sztomel
    Poziom 35  
    Ocena: 1233
    Nie musisz wymieniać wszystkich wkładek, wystarczy tylko, że dorwiesz gdzieś samą wkładkę bez zapadek i przełożysz do niej zapadki z własnej (uszkodzonej) wkładki wg takiej samej kolejności bo zapadki mają różny wzór i numerację.
  • REKLAMA
  • #3 7443263
    sadek1979
    Spec od samochodów
    Ocena: 1407
    Zawsze możesz też włożyć starą i uszkodzoną wkładkę i jej nie podłączać i zamontować sterowanie radiowe lub alarm Wtedy nie będziesz musiał otwierać kluczem tylko pilotem . Kilkakrotnie tak robiłem na wyrazne życzenie klienta , decyzja oczywiście do Ciebie
  • #4 7449487
    MoniTOX
    Poziom 27  
    Sztomel to dobry pomysł, jednakże mam pytanie, kiedy wyjąłem 1 zapadkę, a potem włożyłem w to samo miejsce to zaczęła wylatywać z całego wkładu, jest tam jakieś zabezpieczenie?
  • #5 7450969
    Sztomel
    Poziom 35  
    Ocena: 1233
    zapadki są wysuwane siłą sprężynek z bębenka lecz przed wypadnięciem ich trzyma je włożony w bębenek kluczyk, jeśli kluczyk wyjmiesz z bębenka to zapadki będą wypadać.
  • REKLAMA
  • #6 7451264
    MoniTOX
    Poziom 27  
    A jeszcze tak do orientacji wiecie gdzie można kupić cały komplet zamków bo nigdzie nie znalazłem?
  • REKLAMA
  • #8 7453398
    MoniTOX
    Poziom 27  
    NA allegro widziałem max 2 wkładki, stacyjka i klapa osobno.

Sprawa już rozwiązana dzieki koledze Sztomel, bardzo dziękuje za pomoc.
    Kupiłem 2 wkładki za 46zł i przełożyłem jak mi poradzono. Zapadki podpiłowałem troszeczkę na rogach i pasuję idealnie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik VW Golfa III zgłosił problem z urwanym wkładem zamka drzwi, który wyszedł z drzwi razem z kluczykiem. Odpowiedzi sugerowały, że nie ma potrzeby wymiany wszystkich wkładek; wystarczy wymienić uszkodzony wkład na nowy, przełożając zapadki z oryginalnego wkładu. Istnieje również możliwość zainstalowania systemu zdalnego sterowania, aby otwierać drzwi pilotem. Użytkownik znalazł rozwiązanie, kupując dwie wkładki za 46 zł i dostosowując je do swojego zamka.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA