logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BMW e34 2.0 24v bez vanosa! Problem ze spalaniem i obrotami!

piccolo112 16 Sty 2010 00:43 2318 1
REKLAMA
  • #1 7542417
    piccolo112
    Poziom 1  
    Witam, potrzebuje pomocy. Mam problem z moja buma. Kupilem ja 4 miechy temu i cholernie duzo pali;/ na 200km w trasie przy jezdzie 130/h spalila za 150zł 35 litrow;/ ale tak w sumie jezdzilem, miesiac temu kupilem uzywana sekwencje brc od znajomego bo wszyscy odradzali stagi czy inne. Ziomek ktory ma AUTO-GAZ zalozyl mi instalacje (nowa wiazka,nowy filtr fazy i takie tam) ale parownika nie ruszal. Auto zabralem ale falowaly srasznie obroty na gazie raz bylo dobrze a raz zle, poza tym od 3.5 tys obr strasznie przerywala tylko na gazie, na benzynie igla obroty super do odciecia, koles od gazu powiedzial zeby wymienic membrany i bedzie po klopocie lecz najpierw zeby zrobic porzadek z benzyna bo nie moze skalibrowac sekwencji ( na kompie pokazywalo ze strasznie obroty skakaly 3... 5... a nagle20000tys) na diagnostyce wykazalo kilka bledow ktore skasowali i powiedzieli ze tylko przeplywomierz jest do wymiany dlatego tyle pali (leje jak glupi) no to zamowilem u znajomego w hurtowni nowa przeplywke za 450zl (nie chinska!) zamontowalem dzisia zresetowalem kompa i po pierwszym odpaleniu bylo spoko przejechalem sie to na gazie wogole nie mial wolnnych obrotow i ciezko sie wkrecal na obroty ale co najdziewniejsze na benzynie tez juz faluje :( co nigdy wczesniej na benzynie sie nie zdarzalo:( nie wiem jak spalanie bo jeszcze nie sprawdzalem:( pomocy...
  • REKLAMA
  • #2 7542493
    Dudi_1981
    Poziom 13  
    Ocena: 17
    Na zje.... układ zamontowaliscie instalacje gazowa gartuluje
REKLAMA