logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zwiększyć transfer LAN przy ograniczeniu do 128 kB/s na D-Link DWL-520+?

fazik 18 Lip 2004 13:03 1601 10
REKLAMA
  • #1 748709
    fazik
    Poziom 17  
    Ocena: 159
    Witam wszystkich użytkowników portalu!

Mam internet radiowy i korzystam z karty D-Link'a DWL-520+. Na razie internet mam na okres próbny. W sumie to jestem zadowolony, no do wczoraj, kiedy to przycięli mnie (w sumie to wszystkich) do 128 kB/s download'u. Tak mają w umowie, więc niczego nie da rady wynegocjować. Przed ograniczeniem transferów, chodziło to naprawdę fajosko!
    Stąd moje pytanie: jak to można ominąć, co zrobić, żeby mieć transfer np. 256 kB/s? Proszę, pomóżcie!
  • REKLAMA
  • #3 748775
    marmon
    Poziom 17  
    Ocena: 30
    hmm ciezka sprawa :) mi udalo sie przez proxy 1mbps mojego isp ale po dwoch dniach mialem spowrotem 128/128 lipa a tak propo to wsp. ze dostales taka karte mam ja i jestem niezadowolony bo traci sygnal skąd jestes??? pozdr co do ominiecia to poszukaj czy masz proxy moze na to nie zalozyli blokady :) ale wtedy jak admin sie kapnie mozesz poleciec z sieci poszukaj masz tu program do wykrywania proxy :) chyba wiesz gdzie wpisac proxy :wink:
    Załączniki:
    • findproxy.exe (185 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 748776
    JACHO
    Poziom 23  
    Ocena: 44
    Tylko dobre wtyki u usługodawcy poza tym możesz tylko czekać jak zaproponują zwiekszenie za dodatkową opłatą albo wszystkim zwiększą z racji konkurencji.Na odbiorniku u siebie nic nie wykombinujesz i nawet tego nie radze -możesz jedynie coś powalić na dobre.
  • #5 748924
    GD
    Poziom 22  
    Ocena: 6
    zawsze proponuj a wi ekszy transer za większą kasa?? (pytam się dla kolegi - ma radiówkę) :)
    Pozdrawiam
  • #6 749095
    marmon
    Poziom 17  
    GD napisał:
    zawsze proponuj a wi ekszy transer za większą kasa?? (pytam się dla kolegi - ma radiówkę) :)
    Pozdrawiam
    no chyba zawsze nie dostaniesz przeciez 1mbps za cene 128k ? ;)
  • REKLAMA
  • #7 749139
    mkterminator
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Mam pytanie gdzie nalezy wpisać adres proxy???

Na windowsie XP
  • #8 749160
    marmon
    Poziom 17  
    mkterminator napisał:
    Mam pytanie gdzie nalezy wpisać adres proxy???

Na windowsie XP
    w przegladarce albo w narzedziach internetowych >>>polacznia>>>ustawienia sieci lan>>>serwer proxy
    pozdr

jak ci sie uda to napisz pamietaj zeby nie miec otwartych programow p2p :) jak spr. proxy
  • #9 749699
    GD
    Poziom 22  
    właśnie :). Ci panoiwie ponoć pokazywali my, że mają polpaka na serwerku... chrzanili o transferku przynajmniej 256 KB (tak.... nie mylę się kilo bajtów)..... potem zaczeli chrzanić mu, że przynajmniej 128 KB...... to mnie dziwi :). Ta nagła.... zmiana usługi (ale przed podpisaniem umowy :) ). Choć to łącze chodziło mu ładnie (z wyjątkiem wWW które chodziły gorzej niż na zwykłym modemie :) ). Potem wszystko zaczełoa zwalniać :D
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #10 750039
    marmon
    Poziom 17  
    GD napisał:
    właśnie :). Ci panoiwie ponoć pokazywali my, że mają polpaka na serwerku... chrzanili o transferku przynajmniej 256 KB (tak.... nie mylę się kilo bajtów)..... potem zaczeli chrzanić mu, że przynajmniej 128 KB...... to mnie dziwi :). Ta nagła.... zmiana usługi (ale przed podpisaniem umowy :) ). Choć to łącze chodziło mu ładnie (z wyjątkiem wWW które chodziły gorzej niż na zwykłym modemie :) ). Potem wszystko zaczełoa zwalniać :D
    Pozdrawiam
    ci panowie to chyba z warzywniaka zmienili branze ;) nie obrazajac sprzedawcow z warzywniakow :) ale fajnie polpak 2mbps tylko dla niego a jaki abonament 3500zl czy moze 51zl??? hehehe niema to jak parzadna firma :lol: to im pokazac :x
  • #11 750043
    GD
    Poziom 22  
    to znaczy wiesz... oni przejeżdżają i pokazyją na ich laptoku... może w firmie mają POLPAKa (siedzibę maja w budynku tepsy.....), ale jak dla mnie to łacze to jest DSL max 1 Mb/s :).
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada kartę sieciową D-Link DWL-520+ i korzysta z internetu radiowego, który został ograniczony do prędkości 128 kB/s zgodnie z umową. W dyskusji podkreślono, że obejście limitu transferu na poziomie 128 kB/s jest praktycznie niemożliwe bez zgody dostawcy usług. Pojawiła się sugestia próby użycia serwera proxy w celu zwiększenia prędkości, jednak takie rozwiązanie jest ryzykowne i może skutkować zablokowaniem dostępu przez administratora sieci. Wskazano również, że zmiana parametrów po stronie odbiornika (karty sieciowej) nie przyniesie efektu i może spowodować uszkodzenia. Zalecane jest negocjowanie wyższej przepustowości z dostawcą lub oczekiwanie na ewentualne zmiany w ofercie. Wskazano także sposób konfiguracji proxy w systemie Windows XP (w ustawieniach sieci LAN przeglądarki). Dyskusja zawierała uwagi dotyczące jakości usług i realnych prędkości oferowanych przez dostawców internetu radiowego.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA