logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Chrysler Town&Country 3.8L Miganie kontrolki gazu

rafal149135 21 Sty 2010 22:23 2371 3
REKLAMA
  • #1 7571507
    rafal149135
    Poziom 17  
    Ocena: 24
    Witam! Mam problem z gazem w chryslerze TC rok 1996, mam instalacje z napisem AG (na komputerze) nie za bardzo orientuje się co to za firma w każdym razie jest to sekwencyjna instalacja problem polega na tym ze włączam auto niby przełącza się po chwili (jak ma silnik 25 stopni o ile się nie mylę) na gaz ale zaraz się wyłącza i ciągle mruga mi kontrolka dodam ze czasami(sporadycznie ale zdarza się) na gazie zgaśnie mi auto.
    Jeśli podałem mało informacji proszę napisać dopisze jak najszybciej będzie to możliwe.
    Dodam jeszcze że jeśli przełączę go na benzynę (wyłączę gaz na guziku) to obroty spadają tak jakby dawał coś tego gazu do silnika, tylko czemu ciągle mruga??

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi!
  • REKLAMA
  • #2 7575013
    dariusz105
    Poziom 26  
    Ocena: 69
    AG to zapewne ZENIT.jeśli mruga to ma jakiś błąd lub na coś czeka.podręcz użytkownika KUBATA coś więcej podpowie.
  • REKLAMA
  • #3 7575733
    mania2
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    jeżeli to zenit to wyciˆnij bezpiecznik + po akumulatorze i podlącz ponownie po minucie i zobacz co się dzieje jeżeli nic się nie zmieni bez podłączenia do kompa się nie obejdzie
  • #4 7577179
    wmarek65
    Poziom 15  
    Ocena: 35
    Bez podpięcia do kompa lpg to zgaduj- zgadula,skąd wiesz przy jakiej temperaturze przełącza się na gaz (chrysler nie ma wyskalowanego temperaturowo wskaźnika,wskazania są tylko oriętacyjne)

Migające kontrolki sygnalizują błąd w systemie,a błedów powodujacych powrót na pb, może być dużo ,np.niska temp.pracy,za niskie ciśnienie ,za wysokie ciśnienie itd.dlatego powinieneś podpiąć się do kompa lpg.
REKLAMA