logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić rozrząd w Oplu Calibra z napinaniem pompą wody?

damian calibra 10 Lut 2010 18:22 3040 9
REKLAMA
  • #1 7674182
    damian calibra
    Poziom 10  
    Witam potrzebuje pomocy w ustawieniu rozrządu w mojej cali:) posiadam rozrząd napinany pompą wody moze macie jakies zdiecja bądz schematy???? z góry dziekuje:)
  • REKLAMA
  • #2 7674199
    TESMEN
    Poziom 18  
    Ocena: 141
    Damianie jesteś mechanikiem i nie wiesz co nam potrzebne by udzielić ci pomocy? Niestety większość forumowiczów cię nie zna i nie wie jaki moror ma twoja cali.
  • REKLAMA
  • #3 7674216
    damian calibra
    Poziom 10  
    2.0 8V
  • #4 7674345
    TESMEN
    Poziom 18  
    Ocena: 141
    2,0 8v i nie ma napinacza ? podejrzane .
  • #5 7674756
    damian calibra
    Poziom 10  
    chyba napisałem że napina się pompą wody

Dodano po 1 [godziny] 1 [minuty]:

ustawiłem pasek rozrządu według schematu i słuchajcie co się dzieje samochód nadal nie odpala:( z przepustnicy leci jagby paliwo ale gdy juz wykreciłem swiece to leci mrzawką z otwormi swiec wspomne ze z przepustnicy tez leci mrzawką???? dlaczego pomocy
  • #6 7675626
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 7677239
    damian calibra
    Poziom 10  
    ustawiłem pasek według schematu. prubóje odpalic auta ale nie daje rady z przepustnicy (korektor) jest wydmuchywane paliwo cienką mrzawką. ale gdy wykręce swiece to juz nie leci przepustnicą lecz normalnie swiecami. dzis zauwazyłem ze mam ponad stan oleju a w oleju jest jagby benzyna:/?????
  • #8 7677297
    kmielczarek
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    A czy zmieniałeś może pasek rozrządu po zerwaniu ? czy tak normalnie
  • REKLAMA
  • #9 7677312
    damian calibra
    Poziom 10  
    Ten pasek przeskoczył bo był lózny i ja go tylko ustawiłem
  • #10 7677347
    robokop
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6348
    Jeszcze raz - tym razem zgodnie z zasadami pisowni języka polskiego, bez slangu, zbędnych emotikonek i pytajników. A na razie regulamin pkt. 8.1, 15, kosz.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje pomocy w ustawieniu rozrządu w Oplu Calibra z napinaniem pompą wody. Po podaniu informacji, że silnik to 2.0 8V, forumowicze zwracają uwagę na brak napinacza. Użytkownik informuje, że pasek rozrządu przeskoczył, co może być przyczyną problemów z uruchomieniem silnika. Po ustawieniu paska zgodnie z schematem, samochód nadal nie odpala, a z przepustnicy wydobywa się paliwo w postaci cienkiej strużki. Dodatkowo zauważa, że olej w silniku jest w nadmiarze i zawiera benzynę, co wskazuje na możliwe problemy z uszczelnieniem lub innymi komponentami silnika.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA