Witam potrzebuje pomocy w ustawieniu rozrządu w mojej cali:) posiadam rozrząd napinany pompą wody moze macie jakies zdiecja bądz schematy???? z góry dziekuje:)
Damianie jesteś mechanikiem i nie wiesz co nam potrzebne by udzielić ci pomocy? Niestety większość forumowiczów cię nie zna i nie wie jaki moror ma twoja cali.
ustawiłem pasek rozrządu według schematu i słuchajcie co się dzieje samochód nadal nie odpala:( z przepustnicy leci jagby paliwo ale gdy juz wykreciłem swiece to leci mrzawką z otwormi swiec wspomne ze z przepustnicy tez leci mrzawką???? dlaczego pomocy
ustawiłem pasek według schematu. prubóje odpalic auta ale nie daje rady z przepustnicy (korektor) jest wydmuchywane paliwo cienką mrzawką. ale gdy wykręce swiece to juz nie leci przepustnicą lecz normalnie swiecami. dzis zauwazyłem ze mam ponad stan oleju a w oleju jest jagby benzyna:/?????
Jeszcze raz - tym razem zgodnie z zasadami pisowni języka polskiego, bez slangu, zbędnych emotikonek i pytajników. A na razie regulamin pkt. 8.1, 15, kosz.
✨ Użytkownik poszukuje pomocy w ustawieniu rozrządu w Oplu Calibra z napinaniem pompą wody. Po podaniu informacji, że silnik to 2.0 8V, forumowicze zwracają uwagę na brak napinacza. Użytkownik informuje, że pasek rozrządu przeskoczył, co może być przyczyną problemów z uruchomieniem silnika. Po ustawieniu paska zgodnie z schematem, samochód nadal nie odpala, a z przepustnicy wydobywa się paliwo w postaci cienkiej strużki. Dodatkowo zauważa, że olej w silniku jest w nadmiarze i zawiera benzynę, co wskazuje na możliwe problemy z uszczelnieniem lub innymi komponentami silnika. Wygenerowane przez model językowy.