logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć wzmacniacz - gdzie sygnał, reszta wyprowadzeń

drzyzanek 12 Lut 2010 16:16 1095 2
REKLAMA
  • #1 7683502
    drzyzanek
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Witam. Jeśli piszę nie w tym dziale, proszę o przeniesienie do odpowiedniego. Potrzebuję pomocy. Otóż nie wiem jak powinienem podłączyć owy wzmacniach, gdzie sygnał (Walkmac, Telefon, MP3 itp.) ja bym stawiał na wyprowadzenie oznaczone 2, i czy trzeba go uziemić?? A zasilanie 1, no i Minus 3, ale czy A B i C ?? Dlaczego jest tyle mas? Proszę także o wyjaśnienie kryterium "rezystancja obciążenia" - na drugim obrazku - czy chodzi o rezystancje cewki głośnika? Jeśli tak to gdy będę miał głośnik 8Ohm, a wzmacniacz przystosowany dla 4Ohm, to uzyskam o połowę mniejszą moc - i nic się nie popsuje - ulegnie zniszczeniu??

Jak podłączyć wzmacniacz - gdzie sygnał, reszta wyprowadzeń Jak podłączyć wzmacniacz - gdzie sygnał, reszta wyprowadzeń

Proszę poprawić pisownię.
    /prezeswal/.
  • REKLAMA
  • #2 7683521
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 7737833
    drzyzanek
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Witam ponownie. Nadal nie dowiedziałem się nic więcej na temat owego wzmacniacza. Mógłby ktoś poświęcić mi chwilkę? Prosiłbył o dłuższą wypowiedź. Dziękuję.
REKLAMA