logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Witam mam pytanko mianowicie przekładałem silnik w reno espa

patrykkk 27 Lut 2010 01:08 1794 6
REKLAMA
  • #1 7756512
    patrykkk
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Witam mam pytanko mianowicie przekładałem silnik w reno espace 2,2 dci po złożeniu całoego osprzetu auto na plaku chodzi jednak bez niego niechce odpalic i wywala bład P1808 brak sychronizacji wałka i wału czujniki dobre sprawdziłem pewnie koło napedu pompy paliwa przestawione tylko nigdzie niemoge znaleść jak utawić to koło prosił bym o jakąś podpowieć gdyby ktoś coś wiedział pozdrawiam!!!
  • REKLAMA
  • #2 7756586
    janrad99
    Poziom 15  
    Ocena: 63
    Nie ustawia się. To common rail.
  • REKLAMA
  • #3 7756850
    polmar
    Poziom 20  
    Ocena: 220
    W tym silniku się ustawia:!: Znak do góry.
  • REKLAMA
  • #4 7759119
    janusz2008
    Poziom 33  
    Ocena: 515
    Na pompę hdi możesz nie ustawiać, ale rozrząd tak.
  • #5 7759655
    carrot
    Moderator Samochody
    Ocena: 3566
    Na kole pompy CR jest występ koła fonicznego czujnika położenia wałka rozrządu, dlatego musi być zamontowane w prawidłowej pozycji
    W kole jest gwintowany otwór Φ5, albo 6, wkręcasz śrubę i ustawiasz tak, aby trafiła w odpowiednią dziurę w obudowie
  • REKLAMA
  • #6 7785182
    patrykkk
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    oki już ustawiłem jak to zrobić załatwiłem z serwisu na kole są dwie kreski dłuższa i krutsza ta dłuższa musi zgadzac sie z punktem na obuudowie ktory jest pod kułkiem a dzirka na srube m6 jest poto żeby zblokować koło aby łatwiej było je włożyć
  • #7 8650251
    kris1466
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam. Patryk mółbys dokładnie mi opisac jak ustawic to koło bo własnie walcze z tym i przegrywaam. Bede bardzo wdzieczny.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik miał problem z uruchomieniem Renault Espace 2.2 dCi po wymianie silnika, otrzymując błąd P1808 związany z brakiem synchronizacji wałka i wału. Po wymianie informacji, uczestnicy dyskusji wskazali, że koło napędu pompy paliwa musi być prawidłowo ustawione. Użytkownik uzyskał pomoc w serwisie, gdzie dowiedział się, że dłuższa kreska na kole musi zgadzać się z punktem na obudowie, a otwór na śrubę M6 służy do zablokowania koła podczas montażu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA