logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć polską instrukcję serwisową do centrali Panasonic KX-TDA30?

Pawelloo 13 Sie 2004 14:35 18960 58
Najlepsze odpowiedzi

Jak znaleźć polską instrukcję serwisową albo dokumentację do centrali Panasonic KX-TDA30?

Na forum nie podano bezpośredniego linku do polskiej serwisówki, ale udostępniono angielską instrukcję oraz plik PC_Programming_Manual.pdf do KX-TDA30, a także PDF opisujący programowanie centrali z telefonu systemowego [#830463][#5957975] Wskazano też, że opis zainstalowania i konfiguracji sprzętowej jest w instrukcji instalacyjnej, a dalsze programowanie jest podobne jak w TDA100/200 [#834949] Pojawiła się również informacja, że dla KX-TDA ukazała się wersja PL, więc warto szukać polskiego pakietu/oprogramowania do serii TDA [#6039001]
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA
  • #1 791985
    Pawelloo
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Potrzebuje serwisówkę do tej właśnie centrali. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 803833
    zbv
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    Naświetl może jaki masz problem.
  • #3 804486
    cici
    Poziom 17  
    Ocena: 73
    do której karty?
  • #4 808743
    Pawelloo
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Niedlugo bede ja konfigurowal, wiec chcialem sie zapoznac ale
    udalo mi sie juz zdobyc pewne informacje na ten temat. Dzieki i pozdrawiam
  • #5 829003
    bazyliszek
    Poziom 2  
    Masz może 'Maintenance Console' do tego TDA30? Dziady każą mi iść na jakieś szkolenie za parę stów, a wielu funkcji nie da się ustawić przez telefon systemowy :( Na jakimś ruskim sajcie znalazłem MC do TDA-100/200 ale niestety nie gada z TDA-30...

P.[/quote]
  • #6 829018
    KAT10
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 7
    Bo TDA30 i TDA100/200 to różne centrale obsługiwane różnymi programami. Co więcej, należy mieć narzędzie pasujące do danego firmware'u centrali.

Tak, a propos: dlaczego 'dziady' ?
  • REKLAMA
  • #7 829048
    bazyliszek
    Poziom 2  
    KAT10 napisał:
    Bo TDA30 i TDA100/200 to różne centrale obsługiwane różnymi programami. Co więcej, należy mieć narzędzie pasujące do danego firmware'u centrali.

No, tyle to ja się domyśliłem, gdy mi napisał, że się nie może dogadać.

KAT10 napisał:
    Tak, a propos: dlaczego 'dziady' ?

Bo sprzedają sprzęt bez softu do niego, a dopiero potem wyłażą na wierzch 'ukryte opłaty' - albo zawołaj instalatora, albo zapłać nam za szkolenie. W przeciwnym razie masz kosztowne plastikowe pudełko nadające się np. na gołębnik :)

Dziwna polityka, niestety spodziewałem się tego po 'wielkiej korporacji'...

P.
    [/quote]
  • #8 829075
    KAT10
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 7
    A co na to sprzedawca sprzętu ?
  • #9 829085
    bazyliszek
    Poziom 2  
    KAT10 napisał:
    A co na to sprzedawca sprzętu ?

"Pójdę na szkolenie - dostanę soft".

P.
  • #10 830010
    kaz69
    Poziom 37  
    Ocena: 534
    Jeżeli są jakieś zawiłości związane ze sprzeętem to wydaje mi się że całkiem na miejscu.Ja też jestem zainteresowany tematem i będę przygotowany do ewentualnej niespodzianki.
  • #11 830463
    PiterAnia
    Spec od central telefonicznych
    Ocena: 19
    Mam program i instrukcje (angielska), muszę tylko odszukać to wrzucę. Niestety jeszcze jej nie instalowałem także trudno mi bedzie coś powiedzieć o szczegółach programowania, z tego co pamiętam to jest podobnie jak w tda500.
  • #12 834949
    PiterAnia
    Mam znalazłem program do tda30 tylko rozmiar jest duży ok 13,4 mega, instrukcje wrzucam, jest to instalacyjna jak ją skonfigurować sprzetowo i opis programu reszta jest jak w tda 100/200.Jeśli ktoś potrzebuje program to niech da znać.
    Załączniki:
    • TDA30.zip (1.32 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #13 836388
    PiterAnia
    Na życzenie umieszczam program do tda30, jest podzielony win rarem.6 plików, złączyłem jeszcze raz bo podobno poprzednie nie działały.
    Załączniki:
    • tda30.part6.rar (1.38 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • tda30.part5.rar (2.38 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • tda30.part4.rar (2.38 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • tda30.part3.rar (2.38 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • tda30.part2.rar (2.38 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • tda30.part1.rar (2.38 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #14 836824
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #15 2947385
    PabloSSS
    Poziom 16  
    Ocena: 18
    Witam!

Przepraszam za odgrzebywanie starego tematu, ale potrzebuje nową (pasującą do softu 3.0) Maintenance Console TDA30. Wersja którą posiadam nie pasuje...a mam bardzo pilną instalację karty 4miast analog.

Bardzo proszę o wsparcie.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #16 4457952
    bayerr
    Poziom 12  
    Ocena: 79
    pewnie juz nieaktualne, jednak dla potrzebujacych wrzucam Maintenance Console do KX-TDA30 (KX-TDA15 jest rowniez obslugiwana) w wersji 3.0, spakowana rar'em, podzielona na 3 czesci.
    Nizej wrzuce rowniez wersje 4.0.
    Załączniki:
    • TDA30-V3.part3.rar (4.94 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • TDA30-V3.part2.rar (8 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • TDA30-V3.part1.rar (8 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #17 4457968
    bayerr
    Poziom 12  
    Ocena: 79
    KX-TDA30 Maintenance Console wersja 4.0
    Załączniki:
    • TDA30-V4.part1.rar (8 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • TDA30-V4.part2.rar (8 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • TDA30-V4.part3.rar (8 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • TDA30-V4.part4.rar (6.25 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #18 4881816
    nixau
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    A możesz napisać jakie zaszły zmiany w nowej wersji 4.0 ?
  • #19 4882052
    M___
    Poziom 21  
    Ocena: 14
    Dodana Automatic Call Waiting.
    Dodana obsługa wewnętrznych IP.
    Rozbudowane nieobsłużone, restrykcje, wędrujący COS, muzyka w tle, DISA, TIE, CTI.
    Zwiększone zasoby systemu.

Tak na marginesie, to wszystko bez wyjątków da się zaprogramować z aparatu.

Dodano po 4 [minuty]:

Cytat:
    W przeciwnym razie masz kosztowne plastikowe pudełko nadające się np. na gołębnik

Mając soft bez szkolenia albo pomocy instalatora będziesz i tak miał gołębnik, tyle, że sterowany softem. :D
  • REKLAMA
  • #20 4884225
    jacekc3
    Poziom 21  
    Ocena: 36
    Czy ma ktoś zawartość karty SD centrali z wersją 3 lub 4
  • #21 5220374
    MironG
    Poziom 11  
    Tak sie składa że mam kopie dysku SD centralki KX-TDA30 w wersji 3.0
    Załączniki:
    • PRIVATE centralka.rar (3.39 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #22 5707532
    simonkw
    Poziom 1  
    Może to się sprzyda w przypadku Panasonica - oprogramowanie pod KX-TDA100
    Załączniki:
    • PC Programming v.1.06 r.3.part2.rar (3.29 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • PC Programming v.1.06 r.3.part1.rar (7.81 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #23 5957975
    daneczek76
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Wielkie Dzieki za program do TDA30 V4 bo miałem tylko v2 a mam nową centralke do powieszenia. W zamian moge dac nowego PC_Programming_Manual.pdf do TDA 30
    Załączniki:
    • PC_Programming_Manual.pdf (8.46 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #24 5958003
    daneczek76
    Poziom 11  
    Dodatkowo jeszcze pdf jak programować centrale TDA 30 z telefonu systemowego.
    Załączniki:
    • PT_Programming_Manual.pdf (1.33 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #25 5999218
    kaczorvw
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    A wkrótce będzie temat pt. "Panasonic jest do bani ..."

I tylko dlatego że biorą się za to osoby mające już dzięki elektrodzie program , za to nikłe pojęcie jak go użyć ...

Trzeba chyba zacząć hodować kaczki :P
  • #26 6039001
    pbx.pl
    Poziom 11  
    Ukazała się wersja PL do KX-TDA :) koniec świata dla instalatorów AN
    Po za tym nowa wersja upg na soft obsługuje wszystkie TDA.TDE.NCP...
    PS . Do starych tematów :
    1. Panasonic za szkolenia nigdy nie brał kasy (nic nie płaciłem)
    2. Panasonic za egzaminy nigdy nie brał kasy (nic nikt nigdy nie płacił)
    3. Niech ktoś wreszcie sobie uzmysłowi że by był wysoki poziom instalatorów central (Panasonic Alcatel o innych) to ktoś inwestuje... uczy... szkoli... od 6 m-cy do 2 lat i doszkala przy zmianach sfotu .
    Ktoś taki nie pojedzie za paczkę papierosów i kufelek piwa (zna swoją wartość) ile pracy poświeca na szkolenia i jak jego wiedza jest warta .
    4 Widziałem lamenty że mi sie nie chce nie moge ale i jak to sie robi .
    PRZECA Koledzy Panasonic frontem do klienta zadzwonić napisać umawiać grupę szkolić sie i zdawać egzaminy . Instalować brać dużo kasy bo kryzycho idzie czy do nas jedzie tak coś w SE czytałem ;)
    ... a tak poważnie jak ktoś chce szkolenia to luty marzec będzie TDA ponownie handlowo instalacyjne :)
    Pozdrawiam Adam
  • #27 6039092
    kaczorvw
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    Nic dodać nic ująć

13 rok mi mija w branży , zaliczylem szkolenia i w Mariotcie i na Szyszkowej ,czasami w instytucie węgierskim gdzieś w centrum Wawki i masę w Alejach i jakoś nigdy mnie więcej niż dojazd do stolycy nie kosztowalo .
    A co do polskiej wersji - trudno , co zrobić , powodzenia z polskimi określeniami funkcji :D
  • #28 6039283
    pbx.pl
    Poziom 11  
    kaczorvw napisał:
    Nic dodać nic ująć

13 rok mi mija w branży , zaliczylem szkolenia i w Mariotcie i na Szyszkowej ,czasami w instytucie węgierskim gdzieś w centrum Wawki i masę w Alejach i jakoś nigdy mnie więcej niż dojazd do stolycy nie kosztowalo .
    A co do polskiej wersji - trudno , co zrobić , powodzenia z polskimi określeniami funkcji :D

Ludziska płakały ze chca to Panasonic zrobil tłumaczenie teraz bedą płakali by im tłumaczyć inaczej bo nie rozumieja co program gada :)
  • #29 6039330
    Tracer2
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 309
    No to może sie widzielismy w tym Instytucie Węgierskim. Było to za poprzedniego kryzysu ;)
    teraz szkolenia są płatne :( bo sie dowiadywałem
  • #30 6039528
    instalatorPBS
    Poziom 30  
    Ocena: 94
    Nie chcę się czepiać ale ja w Ossie nie płakałem za polską wersją i znaczna część sali również. A płatne są szkolenia organizowane przez wyznaczone przez PP firmy tylko dla tych co nie mają zdanego egzaminu. Cała reszta czyli jakieś 100 osób ma szkolenia bezpłatne.
    RP

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania polskiej instrukcji serwisowej oraz oprogramowania Maintenance Console do centrali Panasonic KX-TDA30. Użytkownicy wymieniają się wersjami oprogramowania od 1.0 do 5.0, zwracając uwagę na kompatybilność wersji softu centrali z wersją programu. Wskazano, że oprogramowanie do TDA30 różni się od TDA100/200 i wymaga odpowiedniego firmware'u. Pojawiły się linki do programów i instrukcji, w tym wersji polskiej, choć z uwagą na jakość tłumaczenia. Poruszono temat konieczności szkoleń i egzaminów instalatorów, które są często bezpłatne, a także polityki Panasonica dotyczącej dostępu do oprogramowania i wsparcia. Użytkownicy dyskutowali o problemach z połączeniem centrali z Maintenance Console, błędach wersji systemu i potrzebie aktualizacji firmware'u na kartę SD. Wspomniano także o aplikacji CTI Panasonic Phone Assistant do integracji z komputerem oraz dostępności sterowników USB w wersji 64-bitowej. Wskazano, że firmware i oprogramowanie są dostępne głównie dla autoryzowanych instalatorów, a darmowe udostępnianie jest ograniczone. W końcowej części pojawiły się prośby o udostępnienie wersji 5.0 firmware i oprogramowania oraz pytania o szkolenia i rozpoznawanie wersji softu centrali.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA