Witam.
Mam taki problem. Chciałem wymienić domofon w mieszkaniu na Amplyvoxa.
Ze ściany wystaje mi 6 przewodów i nie wiem jak podłączyć (zdjęcia zapożyczone z forum)?
Mam taki sam model. Kolory kabelków trochę inne.
Możecie mi pomóc przypisać kabelki ze starego do nowego domofonu
............................................................................
Ogłoszenie
Wszystkich zainteresowanych podłączeniem unifonu zapraszam do tematu ogłoszenia, w którym znajdziecie takie informacje jak:
• jak dobrać unifon do posiadanej instalacji i na co zwrócić uwagę przy jego doborze
• jak przełożyć kable ze starego unifonu do nowego znając model i podłączenie starego aparatu
• i w końcu jak sobie poradzić jak nie wiemy jak te kable były podłączone w starym unifonie.
Jeżeli z jakiś względów nie uda się z pomocą poniższego poradnika rozwiązać problemu, proszę założyć nowy temat na forum, podając w miarę możliwości jak najwięcej informacji takich jak:
• model/ zdjęcie starego unifonu
• model i zdjęcie nowego unifonu
• model zdjęcie kasety domofonu znajdującej się przy wejściu do obiektu
• przyczynę wymiany
• efekty dotychczasowych prac
link do poradnika:
Wymiana, podłączenie słuchawki( unifonu) Jaką słuchawkę wybrać i jak zamontować
Przeczytaj również:
Wymiana słuchawki domofonu - identyfikacja unifonu na podstawie zdjęć
Unifony Cyfral. Trzy różne aparaty w takiej samej obudowie
Zapraszamy do zapoznania się z pozostałymi poradnikami, tematami wyróżnionymi, artykułami, z zakresu systemów zabezpieczeń takich jak domofony, automatyka bram i szlabanów, systemy alarmowe, kamery, kontrola dostępu:
Poradniki dot. systemów zabezpieczeń
Jeżeli w w/w tematach nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytanie, zapraszamy na forum:
Systemy zabezpieczeń
Zachęcamy również do odwiedzenia sekcji Poradniki Ogólne, gdzie znajdziecie materiały z pozostałych działów forum, w tym dla osób rozpoczynających swoją przygodę z elektroniką:
Poradniki Ogólne
Mam taki problem. Chciałem wymienić domofon w mieszkaniu na Amplyvoxa.
Ze ściany wystaje mi 6 przewodów i nie wiem jak podłączyć (zdjęcia zapożyczone z forum)?
Mam taki sam model. Kolory kabelków trochę inne.
Możecie mi pomóc przypisać kabelki ze starego do nowego domofonu

............................................................................
Ogłoszenie
Wszystkich zainteresowanych podłączeniem unifonu zapraszam do tematu ogłoszenia, w którym znajdziecie takie informacje jak:
• jak dobrać unifon do posiadanej instalacji i na co zwrócić uwagę przy jego doborze
• jak przełożyć kable ze starego unifonu do nowego znając model i podłączenie starego aparatu
• i w końcu jak sobie poradzić jak nie wiemy jak te kable były podłączone w starym unifonie.
Jeżeli z jakiś względów nie uda się z pomocą poniższego poradnika rozwiązać problemu, proszę założyć nowy temat na forum, podając w miarę możliwości jak najwięcej informacji takich jak:
• model/ zdjęcie starego unifonu
• model i zdjęcie nowego unifonu
• model zdjęcie kasety domofonu znajdującej się przy wejściu do obiektu
• przyczynę wymiany
• efekty dotychczasowych prac
link do poradnika:
Wymiana, podłączenie słuchawki( unifonu) Jaką słuchawkę wybrać i jak zamontować
Przeczytaj również:
Wymiana słuchawki domofonu - identyfikacja unifonu na podstawie zdjęć
Unifony Cyfral. Trzy różne aparaty w takiej samej obudowie
Zapraszamy do zapoznania się z pozostałymi poradnikami, tematami wyróżnionymi, artykułami, z zakresu systemów zabezpieczeń takich jak domofony, automatyka bram i szlabanów, systemy alarmowe, kamery, kontrola dostępu:
Poradniki dot. systemów zabezpieczeń
Jeżeli w w/w tematach nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytanie, zapraszamy na forum:
Systemy zabezpieczeń
Zachęcamy również do odwiedzenia sekcji Poradniki Ogólne, gdzie znajdziecie materiały z pozostałych działów forum, w tym dla osób rozpoczynających swoją przygodę z elektroniką:
Poradniki Ogólne