Cześć! przeczytałem twój post z przed kilku lat. mam ten sam problem z pompką dodatku.
Mam c5 2.2 hdi 2002r
Jeżdżę od mechanika do mechanika od 2 miesięcy kasują mnie srogo i nie potrafią rozwiązać problemu. Zostawiam auto na pare dni po czym nie ma efektu a każdy pobiera kase za usługę. Wszyscy radzą bym usunął fap czego nie chce robić.
Zaczęło się tak samo jak u ciebie. mycie fapa , resetowanie liczników i dolanie dodatku. Po tankowaniu pomka zaczęła wyć po każdym zgaszeniu silnika. i tak jest cały czas. teraz odpiąłem wtyczkę by nie przelewać dodatku. pojawił się błąd czujnika poziomu dodatku p1435.
W aso zbiornik 1100zl + robocizna a mówią że dodatkowo jeszcze moze być moduł sterujący do wymiany -kolejny tysiąc. Jeśli mi to wymieniai dalej bedzie problem to będzie mega wydatek bez sensu...
Mam kilka pytań i jesli możesz mi pomóc odpowiedzieć numerując jak poniżej- pomoże mi to przekazać dokładnie informacje mechanikowi.
1.Powiedz mi jak poradziłeś sobie z problemem?
Piszesz, że wyszło na to, że czujnik korka był uszkodzony pomimo tego że lexia widziała korek. Ja swój zapobiegawczo wymieniłem (korek) ale czujnika nie ruszałem (nie ma żadnego błedu u mnie odnoszącego się do korka.
2. Jak namierzyłeś usterkę tego czujnika? z tego co piszesz nie wyswietlał sie błąd czujnika korka więc jak na to trafiłeś?
3. Pomogła sama wymiana czujnika czy jescze jakies programowanie.
4. Kto i gdzie Ci to napraiwał?
Trace nadzieje na rozwiązanie problemu...
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1661069.html