logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wyse Winterm 9150SE - brak bootowania, komunikat PXE-E53, co robić?

bezdomny1 08 Maj 2010 16:17 2982 2
REKLAMA
  • #1 8051228
    bezdomny1
    Poziom 2  
    Witam
    Zakupiłem Wyse Winterm 9150SE i mam taki problem.
    Podłączylem go do monitora właczam i wyskakuje mi obraz biosu i zatrzymuje mi sie w tym momęcie:

client mac addr : 00000000000(tak tylko wpisalem)
    PXE-E53: no boot filename received

PXE-M0F: Exiting PXE ROM.
    No boot device present. Halting

No i tu kończy sie moja wiedza. Coś jest uszkodzone - tylko co? I jak mozna to naprawic? Miał mi się włączyć win xp Embedded ale nic sie nie dzieje.

Oddałbym go spowrotem sprzedawcy lecz moja "INTELIGENTNA" żona wywaliła paragon
    Pomóżcie prosze!!
  • REKLAMA
  • #2 8059947
    Jolaos
    Poziom 15  
    Ocena: 48
    Prawdopodobnie na bios załozone jest hasło , widziałem takie aukcje.
    Gdzieś na DVHK jest temat jak temu zaradzić.Ja mam to skopiowane i zamieszczam tutaj. Zaznaczam że nie próbowałem tego sposobu ale też innego nie widziałem a autor postu twierdzi że skuteczny:

"Jedyny skuteczny sposób to wgranie nowego biosu. Po różnych próbach udało mi się stworzyć możliwość wgrania biosu za pomocą botowania przez PXE.

Kroki jakie trzeba wykonać do wgrania biosu:

1. Ściągnąć paczkę przygotowaną prze zemnie

http://upload.dvhk.pl/content.php?id=138235

2. Uruchomić serwer dhcp ( jako opcję pliku bootowalnego wpisać pxelinux.0 ) i tftp

3. Spiąć kompa z terminalem i uruchomić terminal

4. Domyślne hasło: Fireport

daj znać jak Ci poszło
  • #3 9244233
    wtowaw
    Poziom 1  
    Witam. Mam ten sam problem z WYSE, i Moja prosba o nowy link do programu ponieważ upload nie dziala od jakiegos czasu, lub bezposrednio na meila .
    Pozdrawiam.
REKLAMA