Hej
W innym temacie na forum poruszałem problem samych statystyk/wykresów dostępnych na stronie www, jednak chciałbym jeszcze skonsultować z fachowcami część sprzętową.
Otóż pierwotnie miałem wykorzystać ciekawy układ z ATmegą128, jednak sprzedawca mnie oszukał i nie otrzymałem zamówionego sprzętu, zatem muszę się zaopatrzyć ponownie.
Póki co chciałem zainwestować w zestaw startowy, sam projekt płytki będę wykonywał dopiero na koniec, jeśli znajdę na to czas
Jak to ma wyglądać
Otóż kontrolera chciałbym podłączyć wyświetlacz LCD 2x16, chciałbym wykonywać pomiar temp./wilg./ciś. oraz wysłać zarejestrowane dane poprzez moduł GSM do serwera.
Mniej więcej wybrałem sprzęt, chciałbym jednak by ktoś to ocenił i jeśli to możliwe ew. opierniczył lub skorygował to co sobie wymyśliłem
Miałem kiedyś styczność z podobnym produktem jak zestaw Gotronik z atmegą 16:
Klik
Byłoby to dla mnie rozwiązanie rewelacyjne, ze względu na to iż mógłbym uruchamiać na tym następne w kolejce projekty
Czujniki:
-czujniki temp i wilg. SHT11
-ciśnienia sensorstechnics CSDX0811BARO lub Motorola MPX4115a
Do tego "starter" GSM z modułem simcom sim300c(w nieco niższej cenie)
Klik]
No i tyle w zasadzie, czy są jakieś przeciwwskazania dla takiego zestawu ??
Jeszcze sprawa serwera bo tutaj nie bardzo wiem co z tym zrobić, jakiś stary telefon Siemensa+kabel czy w jaki sposób wysłać poprzez GSM te dane ??
Dziękuję z góry za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam
W innym temacie na forum poruszałem problem samych statystyk/wykresów dostępnych na stronie www, jednak chciałbym jeszcze skonsultować z fachowcami część sprzętową.
Otóż pierwotnie miałem wykorzystać ciekawy układ z ATmegą128, jednak sprzedawca mnie oszukał i nie otrzymałem zamówionego sprzętu, zatem muszę się zaopatrzyć ponownie.
Póki co chciałem zainwestować w zestaw startowy, sam projekt płytki będę wykonywał dopiero na koniec, jeśli znajdę na to czas

Jak to ma wyglądać

Mniej więcej wybrałem sprzęt, chciałbym jednak by ktoś to ocenił i jeśli to możliwe ew. opierniczył lub skorygował to co sobie wymyśliłem

Miałem kiedyś styczność z podobnym produktem jak zestaw Gotronik z atmegą 16:
Klik
Byłoby to dla mnie rozwiązanie rewelacyjne, ze względu na to iż mógłbym uruchamiać na tym następne w kolejce projekty

Czujniki:
-czujniki temp i wilg. SHT11
-ciśnienia sensorstechnics CSDX0811BARO lub Motorola MPX4115a
Do tego "starter" GSM z modułem simcom sim300c(w nieco niższej cenie)
Klik]
No i tyle w zasadzie, czy są jakieś przeciwwskazania dla takiego zestawu ??
Jeszcze sprawa serwera bo tutaj nie bardzo wiem co z tym zrobić, jakiś stary telefon Siemensa+kabel czy w jaki sposób wysłać poprzez GSM te dane ??
Dziękuję z góry za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam