logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 206 1.4 HDI 2005 - cieknący wtrysk i zapach spalenizny z ogrzewania

skorpionka 13 Maj 2010 19:15 1458 8
REKLAMA
  • #1 8071660
    skorpionka
    Poziom 10  
    Mam mały problem, a mianowicie chodzi o wyżej wymieniony samochód. Od 2tygodni z ogrzewania czuć dziwny zapach...jakby cos sie smalilo. A poza tym lekko coś cyka przy silniku. I po owym czasie zapalila sie kontrolka autodiagnostyki silnika. Mechanik ktoremu dalam sprawdzic samochod stwierdzil ,ze to wtrysk paliwa poszedl, bo stamtad cieknie ropa. Inny odlaczyl akumulator i owa kontrolka znikla. Moje pytanie brzmi...czy napewno to wtrysk? I jak dlugo mozna jezdzic, jesli jest zepsuty? Dziekuje z gory za udzielona pomoc.

Dodano po 46 [sekundy]:

Jest to peugeot 206 1,4 hdi z 2005 roku
  • REKLAMA
  • #2 8071688
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 8071968
    skorpionka
    Poziom 10  
    Moze nie uzywam profesjonalnego jezyka ale problem nadal istnieje. Samochod przebywa za granica i nie mam tu zbyt wielu mozliwosci. Ciekawi mnie czy zmiana uszczelki przy wtrysku pomoglaby?
  • REKLAMA
  • #4 8072550
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 8072729
    skorpionka
    Poziom 10  
    Oczekuje pomocy w rozwiazaniu problemu a nie obrazania mnie. Jesli sie nie znasz i poza tym co opisalam zwiazanego z samochodem nie masz nic madrzejszego do napisania to dziekuje za odwiedzenie mojego postu i mam nadzieje nie spotkac Cie tu wiecej. Oszczedz swoja energie i nie zostawiaj tu plugawych wpisow.
  • #6 8072825
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 8072889
    skorpionka
    Poziom 10  
    Po co sie udzielasz? Tylko na punktach Ci zalezy? Jak widać jestes bardzo plytka osoba. Milego wieczoru:)
  • #8 8072915
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3619
    Auto przebywa za granicą... To co to za zagranica jest, że nie ma tam mechaników? Bo wnioskuję z wypowiedzi, że nie masz pojęcia, co jest zepsute i jak to naprawić, ale oczekujesz jednoznacznej odpowiedzi? I to takiej, która pozwoli ci samemu, bez żadnego zaplecza technicznego i wiedzy naprawić auto. Dodatkowo bez ponoszenia kosztów.
  • #9 8072923
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 530
    Temat zbędny, zaniża poziom forum - usuwam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z Peugeot 206 1.4 HDI z 2005 roku, polegający na dziwnym zapachu spalenizny z ogrzewania oraz lekkim cykaniu przy silniku. Mechanik zdiagnozował nieszczelność wtrysku paliwa, co potwierdza wyciek ropy. Inny mechanik odłączył akumulator, co spowodowało zniknięcie kontrolki autodiagnostyki silnika. Użytkownik pyta, czy problem rzeczywiście dotyczy wtrysku i jak długo można jeździć z uszkodzeniem. W odpowiedziach pojawiają się sugestie dotyczące uszczelki wtrysku oraz krytyka braku wiedzy technicznej użytkownika.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA