logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DOSBox 0.74 emulator MS DOS działa nawet pod Windows 7

lukasker 14 Maj 2010 19:17 10678 4
REKLAMA
  • DOSBox 0.74 emulator MS DOS działa nawet pod Windows 7 Po długim czasie pojawiła się nowa wersja, programu DOSBox oznaczona numerkiem 0.74.
    DOSBox to bardzo popularny emulator MS DOS dzięki któremu można uruchomić wszystkie gry i aplikacje pisane pod ten system. Program działa pod takimi systemami jak Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Mac OS czy Linux. Najnowsza wersja (v0.74 datowana na 12/5/2010) zawiera wiele poprawek, w tym związanych z kompatybilnością oraz wsparcie dla Windows 7. Jeśli ciągle macie ochotę pograć w Prince of Persia, Dangerous Dave, Aladdin, czy Commander Keen, a nie możecie ich uruchomić na swoim systemie DOSBox jest idealnym rozwiązaniem.
    Więcej informacji na stronie domowej DOSBox .
    DOSBox 0.74 emulator MS DOS działa nawet pod Windows 7

Źródło

Fajne? Ranking DIY
    O autorze
    lukasker
    Tłumacz Redaktor
    Specjalizuje się w: programowanie, strony www
    lukasker napisał 2900 postów o ocenie 182. Mieszka w mieście Kielce. Jest z nami od 2010 roku.
  • REKLAMA
  • #2 8076400
    MasterMatan
    Poziom 21  
    Ocena: 12
    Ba, DOSbox działa również nie tylko na "komputerach". Sam mam zainstalowanego Dosboxa na telefonie z Symbianem s60v3 :)
  • REKLAMA
  • #3 8076802
    ro_beri
    Poziom 23  
    Ocena: 28
    Należałoby jeszcze dodać, dla osób "bojących" się :P konfiguracji, że jest banalnie prosta i dodatkowo, po wgraniu jednego pliku, program komunikuje sie w ojczystym języku :P
  • REKLAMA
  • #4 8076843
    Rafraf
    Poziom 16  
    Ocena: 12
    szkoda ze zaden build na windows mobile nie dziala pod moim smartphone.

woah dodali wreszcie obsluge 16550... mozna zatem pograc w destruction derby 1 we dwie osoby przy emulacji rs232 over tcp/ip.
  • #5 8080873
    tomaszzielin
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Fajna sprawa, że programiści pamiętaj o stary zamierzchłych już czasach. Ja na przykład mam na swoim komputerze Virtual PC - Windows XP na Windowsie Siedem i może zainstaluje sobie teraz MS DOS'a :) choć pewnie bawiłbym się nim przez pierwsze 6 min i zostawił w kącie. Stare gry fajne, ale mnie z powrotem nie poderwą do gry przez kilka godzin.
REKLAMA