logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP 1018 - kropki na wydrukach po samodzielnym napełnieniu kasety tonerem

kaken 21 Maj 2010 17:16 1860 6
REKLAMA
  • #1 8102621
    kaken
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    Witam,
    czym spowodowane są kropki na wydrukach widoczne na skanie:
    HP 1018 - kropki na wydrukach po samodzielnym napełnieniu kasety tonerem ?
    Jeśli po takim ciemnym wydruku jest np. tekst to te białe punkty pojawiają się tam jako czarne.
    Dodam że nie jest to problem drukarki bo po założeniu innej kasety drukuje ok, tez nie jest to wina OPC bo po wymianie na nowy jest to samo. Kasetę sam napełniałem więc mogłem coś źle zrobić.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 8102650
    Mariusz Rogalski
    Poziom 16  
    Ocena: 14
    W tonerze na wałku magnetycznym jest zabrudzenie Wymontuj wałek OPC i wyczyść magnetyczny Zobacz jeszcze czy na wałku primarowym nie ma uszkodzeń objaw może byc podobny
  • REKLAMA
  • #3 8103122
    kaken
    Poziom 15  
    Dzięki za odpowiedź, rozebrałem to na części, wyczyściłem magnetyczny i ten taki miękki, jest minimalna poprawa ale dalej brudzi. Na magnetycznym miejscami widać takie błyszczące miejsca - może to zarysowałem i lepiej już nie będzie.
  • Pomocny post
    #4 8103933
    Mariusz Rogalski
    Poziom 16  
    Ocena: 14
    Spróbuj jeszcze wyjąć magnetyczny wyczyścić z toneru a potem umyć nitro Wałek primarowy można wyczyścić lekko wilgotna szmatką i poczekać az dobrze wyschnie Powodzenia
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 8104925
    krystian k
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 83
    Masz brudny lub zużyty wałek magnetyczny , masz brudną rolkę ładującą bęben , wyczyść też listwę za wałkiem magnetycznym " doktor blade "
  • #7 8104950
    kaken
    Poziom 15  
    OK, dzięki, jak mnie najdzie ochota to rozbiorę to kolejny raz i dokładniej wyczyszczę. Aktualnie mam jeszcze 2 pełne, działające kasety więc póki co to zostawiam.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z kropkami na wydrukach z drukarki HP 1018 po samodzielnym napełnieniu kasety tonerem. Po wymianie kasety na nową problem ustępuje, co sugeruje, że przyczyna leży w napełnionej kasecie. Użytkownicy sugerują, aby sprawdzić i wyczyścić wałek magnetyczny oraz wałek primarowy, a także rolkę dociskową. Wskazują na możliwość zarysowania wałka magnetycznego, co może wpływać na jakość wydruku. Użytkownik planuje dalsze czyszczenie, ale na razie korzysta z innych działających kaset.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA