logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laguna II 1.8 - Klocki hamulcowe tył bez sprężynek, co zrobić?

mmgt 28 Maj 2010 22:45 4570 9
REKLAMA
  • #1 8128753
    mmgt
    Poziom 10  
    Kupiłem klocki do LII phI 1.8
    dostałem taki coś:

ale każdy kto widział klocki oryginalne - wie że są inne. Klocek po stronie tłoczka ma sprężynki które na niego zachodzą. Ten nie ma ...

powiedzcie co z tym zrobić ?
  • REKLAMA
  • #2 8129431
    RobertLodz09
    Poziom 30  
    Ocena: 540
    Kolego skoro sprzedano tobie części które są według twojej oceny "nieodpowiednie" do tego modelu auta to należy jechać do sklepu i je wymienić na właściwe lub zwrócić na podstawie faktury czy paragonu zakupu! Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #3 8129634
    mmgt
    Poziom 10  
    Cytat:
    według twojej oceny

i po to piszę, by z moją skromną ocenę, MOJE przemyślenia skonfrontować z innymi. Wszak na pudełku jest napisane Laguna II 1.8 ...

bo to raz się już zdarzyło, iż części nie oryginalne się różnią ?
  • REKLAMA
  • #4 8129738
    fructon
    Poziom 33  
    Ocena: 979
    wiekszosc zamiennikow np.girling ,trw, lucas, nie ma tych sprężynek wiec zakładaj spokojnie
  • #5 8129785
    pioart
    Poziom 38  
    Ocena: 1469
    Szukaj Pagit ,Ferodo , Textar , Mintex nawet nasz rodzimy Breck ,ewentualnie OPTIMAL , z tymi ostatnimi szału jakościowego nie ma ale jeśli zależy Ci na sprężynkach to tam są . / ijeszcze parę innych /
  • #6 8130113
    manta
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1532
    Jurid, ale to inna półka.
  • REKLAMA
  • #7 8130790
    pioart
    Poziom 38  
    manta napisał:
    Jurid, ale to inna półka.

No niestety Jurid nie jest wtym modelu OE ani OES i niestety z moich informacji wynika / a mam dobre / nie ma w ofercie tych z zaczepami .
    Pozdrawiam
  • #8 8134036
    barubar
    Poziom 26  
    Ocena: 187
    Pioart, ale ten cały Girling powinien wyglądać jak te, których dałeś zdjęcie.:D
  • #9 8134417
    pioart
    Poziom 38  
    Przepraszam zasugerowałem się zdjęciem , jeśli ten klocek wygląda tak jak na rysunku w moim poście to panowie sprzedali Ci nie te klocki bo Girling ma te zaczepy . Podaj nr . referencji klocków które Ci sprzedano .
  • #10 8134495
    barubar
    Poziom 26  
    Ocena: 187
    Mnie nie przepraszaj, ja bym sobie życzył, żeby autor jak ma jakieś zapytanie:
    1. Zrobił sensowne zdjęcie, przy jakimś oświetleniu minimalnym.
    2. Podał numer tego co mu sprzedano, wystarczy chociażby z opakowania.
    3. Napisał, czy opakowanie było zamknięte, czy też były widoczne ślady otwierania. Z doświadczenia wiem, że mimo żadnych zabezpieczeń większość ludzi je po prostu rozrywa. To też może być cenna wskazówka.:D
    Pozdrawiam serdecznie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił klocki hamulcowe do Renault Laguna II 1.8, które nie mają sprężynek, co budzi wątpliwości co do ich zgodności z oryginalnymi częściami. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, aby wymienić klocki na właściwe, jeśli są nieodpowiednie. Wskazano, że wiele zamienników, takich jak Girling, TRW, Lucas, nie zawiera sprężynek, a użytkownik może spokojnie je zainstalować. Rekomendowane marki, które oferują klocki z sprężynkami, to Pagid, Ferodo, Textar, Mintex oraz Breck. Uczestnicy podkreślają również znaczenie podania numeru referencyjnego zakupionych klocków dla dalszej analizy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA