logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Laguna II 2002 1.9 dci - problem z akumulatorem i elektryką szyb

leopold123 31 Maj 2010 22:41 3495 4
REKLAMA
  • #1 8139974
    leopold123
    Poziom 10  
    Witam mam (miałem) mały problem a więc rano gdy chciałem odpalić auto odmówiło posłuszeństwa reakcja jakby rozładowany akumulator dłużej paliły sie kontrolki od ABS i poduszek. Auto przez kable odpaliło!Nie wiem czy ma to wpływ ale szyby opuszczają sie tylko punktowo a nie chcą się opuszczać ciągle.Czy może mieć to jakiś wpływ na zaistniałą sytuację???jakieś przebicie??
  • REKLAMA
  • #2 8140055
    LXT
    Poziom 26  
    Ocena: 72
    Napięcie akumulatora spadło na tyle, że będziesz musiał teraz "przyuczyć" szyby do pracy ciągłej.A problem zapalania wróci prawdopodobnie jutro rano (chyba, że miałeś zostawiony na poprzednią noc jakiś włączony odbiornik i on go rozładował, albo była klema poluzowana).W przeciwnym razie jeśli ładowanie ok. to bateria do wymiany.
  • REKLAMA
  • #3 8140122
    santricity
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Wystarczy, że przy zamkniętej pociągniesz przycisk otwierania szyby do góry (tak jakbyś chciał ją domknąć). Po tej operacji silnik szyby będzie działać normalnie.
  • REKLAMA
  • #4 8140155
    leopold123
    Poziom 10  
    jutro sprawdze jak wroce z pracy napisze czy auto odpalilo normalnie !!
  • #5 8143858
    leopold123
    Poziom 10  
    auto odpalilo bez problemu a szyby po zastosowaniu rady Santricity działają normalnie (dzieki), czyli jak odpalił to wszystko wporządku?
REKLAMA